zuzubayram ben Antalya şehir hastanesinde yaptırmıştım ikili tarama testini orada takipli olduğum doktor daha gebeliğimin 6. Haftasında fetal dna broşürü tutuşturup durdu elime. 14. Haftada ikili tarama testini yaptırdım ultrason normal çıktı 2 hafta sonra testin sonuçları geldi. 16. Haftamın sonlarında sonuçlarımı göstermeye gittiğimde bana yaş riskimin olduğunu 1000 in altındaki değerlerin riskli olduğunu ve fetal dna yaptırmam gerektiğini söyledi. cinsiyet öğrenecektik o gün fetal dna yaptırmayı kabul etmediğim için bebeğimin cinsiyetini dahi söylemedi. Benden önceki kadının 12. Haftada bebeğinin erkek olduğunu söyledi bana asla söylemedi. Ve sen bilirsin 35 yaş üstü riskli diyorum dedi. Ben 35 yaşında değilim dedim. Sonrasında kendi doktoruma gittim o gün cinsiyetini de öğrendim bu testin nasıl okunacağını da. Bu sonucu veren senin kanın değil sisteme girilen yaş dedi. Yani selamın aleyküm 29 yaşındayım dediğin anda çıkan bir risk tablosu bu dedi. Testin sonucu cut off’ın altında korkmana gerek yok üçlüye dörtlüye de girmene gerek yok dedi. O gün bu gündür kafam tertemiz. Detaylıya dahi girmedim. Allahın izniyle 15 güne doğumum var ve zerrece pişman değilim. Allaha emanet ettim bugünlere geldik şükür. Sizin de herşey gönlünüzce olsun merak etmeyin herşey güzel olacak. Tecrübeli bir ebe fetal dna da bile down sendrom teşhisi konulan bebeklerin %80’inin sağlıklı doğduğunu söyledi.