umutttttt Kızlar daha önce de post açmıştım fakat tam cevap alamadım. Ben gebeliğimi öğrenmeden ilaç aldım. Acnelys 0.01 krem(6-7 kere)ve tio dexsolex(kas gevşetici(4-5) tane bu ilaçları kullanıp bebeklerini sağlıklı doğurdan var mı lütfen yardımcı olun
3kedili2bebekli umutttttt gebeliğin ilk ayında gebelik bilinmeden alınan ilaçlar genellikle zarar vermezler bende hem ilaç kullanıyordum citoles 15 mg hemde alkol kullanıyordum asla gebelik durumum yoktu çünkü tahmin bile edemezdik akşam oturdum alkol aldım sabah ilacımı içtim sonra ben geciktim mı ya dedim annem git test alsana dedi gittim aldım pozitif çıktı biz şok doktorda zaten ne yapacağını biliyorsun ilaçlarına ve alkole veda et korkacak bir şey yok diye telkin etti ☺️
Birdbox umutttttt mutlaka doktoruna söyle Bende bilmiyordum sivilce ilacı kullanmıştım bebeğimde çift taraflı yarık damak dudak oldugu öğrenildi 19. Haftada ordotondi doktorları ile bile konustum çok ileri seviye denildi yurtdısında hangi doktorla konussam doğduktan sonra yasamaz denildi ve sonlandırıldı amniyosentez de yaptırdıgımda bu tür özellikle svilce ilaçları yüz kusurları yaratabilir dedi O yüzden mutlaka doktoruna söylemelisin Keske ben en basında söyleseydim diye pişmanlık duyuyorum
mavi123_ umutttttt Canım bende gebeliğim çok yeni olduğu günlerdi sanırım yeni döllenme olduğu zamandı aşırı grip oldum bende baya İbo cold c ve virüs ilacı ve hatta birtane kas gevşetici iğne yaptırdım şuan 34 haftalığım çok şükür herşey yolunda bir kaç doktorada sordum bunlar bir problem yaşatmaz dediler özellikle ilk haftalarda olduğu için dediler. Bende çok korkmuştum
umutttttt Daha önce tüp bebekle ger kalmıştım eşim varikosel hastası bende de hormon bozukluğu var yine korunuyorduk(geri çekilme) ona rağmen oldu yani mücize gibi
umutttttt 3kedili2bebekli doktor retinolun çok tehlikeli olabikeceğini söyledi o yğzden çok endişeleniyorum
umutttttt yorgunannis doktora sordum elbette telaşlandırdı beni ama çoğu annede bu tğr şeyleri yaşayıp bebeklerini sağlıkla kucağına alan var
3kedili2bebekli umutttttt evet tehlikeli ama inanın gebelik bilinmeden neler içiyor neler yapıyoruz ve genelde bunlar embriyo aşamasındaki bebeğe zarar vermiyor o yüzden kendinizi sakinleştirip gebeliginizi stresle geçirmeyin
ozlemyilmaz60 Canım doktorlar da sadece bu durumda tahmin edebilirler yani hiçbir doktor kesinlikle hiçbir şey olmaz veya kesinlikle bir şey olur diyemez çünkü bazı durumlarda bebeğin durumuna göre etkilenir bazı etkilenmez inşallah hiçbir şey olmaz
umutttttt Birdbox söyledim bilgilendirdim ne kullandıysam hepsini anlattım işte bahsettiğim krem tehlikeli dedi ama kullandığımın kremin gramajı çok düşük içim bu konuda rahat biraz
Es07 Canım bilmeden ve birkaç tane içmişsin bir şey olmaz inşallah Öğrendikten sonra daha dikkatli olursun Stres yapma Bende dolerex içtim 1,2 tane bilmeden İnşallah sağlıklı olurlar
eed21 Bende alerji iğnesi vuruldum antibiyotik de aldım herkes bir şeyler kullanıyor farkında olmadan. İçinizi ferah tutun inşaAllah bir şey olmaz.