Madeinpelinn Selam kızlar bundan 2 buçuk sene önce doğan oğluma kordon dolandı ölümden döndü mosmor doğdu bir türlü neden benim başıma geldi nerede hata yaptım anlamadım belki doğumdan on gün önce taşındım ondan mıdır şundan mıdır anlamadım . Elimde olmadan hep suçladım. Ama ıkı gün önce rastgele bir tanıdıkla konuşunca 4 aydan sonra sırt üstü sakın uyuma demiş doktoru yoksa kordon dolanır demiş. ( Yani yüz bölgen tavana gelecek şekilde uyumak ) ben oğlumda hep böyle uyudum ve sağlıklı olan bu diye düşünmüştüm sağa sola uyumak son zamanlarda çok sıkıntı olur diye düşünmüştüm. Çok araştıran biriyim ama bu bilgiyi hiç düşünmedim . Sizce ondan mı dolanmıştır ya da kordon dolanmasının bir sebebi var mı sizce ? Şimdi yine hamileyim aynı şey olur diye çok korkuyorum
Htcmommyy2125 Madeinpelinn sırt üstü uyumak rahime giden kan akışını yavaşlatıryormuş diye okumuştum bi yerde. Kordon dolanmasıyla alakasını bilmiyorum
Nisanmomy Madeinpelinn doktorum 18. Haftadan itibaren sırtüstü yatmamı kesinlikle yasakladı. Ana toplar damar buradan geçtiği için bebeğe giden oksijen azalıyormuş. Hatta sağa kısa süreli yatabilirsin ama ağırlıklı sola yat dedi. Bebek çok hareketli olduğunda ya da amniyon sıvısı fazla olduğunda da bebeğe kordon dolanabiliyor. Kendinizi suçlamayın ve kesinlikle sırtüstü yatmamaya çalışın 🌸
Seraymesut Madeinpelinn en sağlıklısı sol tarafına dönüp yatmaktir yüz üstü yüz yukarı deil sağ ve sola
3bebekliannee Madeinpelinn kordon dolanmasını bilmiyorum ama genelde sırt üstü önermiyor doktorlar kan akışı için sola yatmak daha sağlıklıymış
Madeinpelinn Nisanmomy ya demekki öyleymiş kesin ondan dolandı o zaman hatta iki kere dolandı öğrenmiş oldum çok dikkat edeceğim teşekkürler 💕
adatuna Kordon dolanması ile ilgisi yok sırt üstü yatmanın ağırlık atar damara biniyor sadece bu sola yatmak damara olan basıncı azaltıyor. Sizle hiçbir ilgisi yok kordonun bebeğin hareketi ile ilgili
Madeinpelinn adatuna tamam o zaman içim rahatladı 😁 neden dolanır acaba sizce yani dolanmaması için ne yapmamız gerekir
aprilbaby Madeinpelinn sola yatmakta fayda var bence bazen sağa dönüyorum illa ki sırt üstü de oluyor ama uzun süreli iyi değil bence
Madeinpelinn adatuna benim ıkı kere dolandı üçüncü dolanması da kolundaydı yani biraz fazla degıl mi ? Hareketlerimle mi alakalıdır acaba
Madeinpelinn Seraymesut aslında oğlum çok hareketli bir bebek olmadı doğduktan sonra ama karnımda mı öyleydi bilmiyorum bir de karnım küçüktü belki de alanı dardı dolandı ve ıkı kere boynuna üçüncü de koluna dolandı😞
adatuna Madeinpelinn 0 alaka hiçbir alakası olanaz aktif çalışan evde 2-3 çocuğu olan her annenin bebeği kordon dolanırdı bu mantıkla
Seraymesut Madeinpelinn biz bir şey yapamayız her şey rabbimin elinde ne olursa olsun yiyeceği ekmeği var ise her türlü Yaşar eltimin kızı pisliğini yutmuş yoğun bakımda kalmış şuan benim boyumu geçti maslallah bnmde yuttu ama bnm ki toprak altın da rabbim iste
Madeinpelinn Seraymesut çok üzüldüm çok haklısınız her şey kader kısmet Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin evlatlarımızı. Size de sabır versin başınız sağ olsun