Almirolie Sun23 neden normal yoğurtla mayalamıyorsunuz daha güzel oluyor ♥️ iki yada üç kaşık yoğurt koyup sütü 38 39 derecede mayalarsanız hem tatlıda bir yoğurt oluyor ☺️
Sun23 Almirolie bebeğime yoğurt yapacağım ev yoğurdu olmadığı için ilk yoğurdu mecbur bu tarz mayayla yapacağım. Birde çok sık yoğurtla mayalandığında probiyotiklerin büyük bir kısmı ölüyormuş. Besin değeri azalıyormuş sizinde bilginiz olsun ☺️
Almirolie Sun23 Sık sık mayalayınca besin değeri değil, sadece bakteri çeşitliliği biraz düşer. ♥️♥️yinede en güvenlisi yoğurdunuz yoksa hazır yoğurt ile mayalamak toz güvenilir değil yinede sizin tercihiniz ☺️
yildiz93 Activia markasının sade probiyotikli yoğurduyla yoğurt yapmayı bi deneyin o kadar güzel oluyor ki. 4lü küçük paketlerden alıyorum 3 kg süte hepsini koyuyorum 1 tane de kesme şeker taş gibi oluyor yoğurt. Hiç ekşi tadı da olmuyor.
Sun23 Baklavaseverim mayanın üzerinde 1 paket 3 kg süt içindir yazıyor. Bende sizin gibi yaptım fakat çok akışkan oldu. Sonunda deneye deneye tutturdum. Yarım çay kaşığıyla kaymak gibi oldu
Baklavaseverim Sun23 ay ben kızıma verdim yoğurttan bir şey olur mu bu gün 2 lt süt aldım ne kadar katayım
Sun23 Baklavaseverim bişey olacağını düşünmüyorum sadece kıvam değişiyor bende vermiştim 1 paketten yaptığımı. Evde markasının yomini mayası var bebekler için 1 paket tam 2 tl süte denk geliyor. Ben bulamadım ondan siz bulursanız 2lt yapacaksanız her defasında onu kullanabilirsiniz. 2 tl için tam birşey söyleyemiyorum çünkü bende 1lt yi 5. Yapista tutturdum anca. Ama içiniz rahat olsun maya fazla yada az olduğunda içerik olumsuz yönde değişmiyor sadece kıvamı değişiyor birde 3. Günden sonra yoğurt bayatlamaya başlıyormuş ona göre sizde yaparsınız