Kızlar bende 39+1’de 27.11.25’de doğum yaptımm şükür..bebişim yanımda uyuyor, 16 saat gibi bir sürede gerçekleşti doğumum geve acile adet ağrısı gibi orta ağrıların düzen girmeye başlamasıyla giriş yaptık takipli doktorum tatile çıktı o gün şansıma ama olsun çok şükür güzel bi doktora denk geldik ebemde çok güzel ilgilendi süreç boyu, geldiğimizde 3 cm açıklığım varmış yatışyaptılar,12.30 gibi girdim hastaneye sabah 9a kadar hafif ağrılarla anca 4 5 cm açıldı suni teklif ettiler ama kabul etmedim beklemeyi tercih ettim çünkü 4 cm’deyken ağrım dayanılacak kadardı sıklığı azda olsun dinlendiriyodu. Ama 5 cm olunca artık dayanamaz hale geldim hemen epidural istedim. Epidural yapılırken sancım geldi aslında sancılar ardı ardına dinlenmeden geliyordu o yüzden sakin kalmaya çalıştım epidural takılırken önümde bi hemşire duruyordu beni tutmak için sağolsun onun ellerini tuttum dayandım bir şekil, epidural verilincede sağ bacağıma elktirik çarpar gibi oldu zıpladı, 3 sancı sonradı ağrı geçti şükür. Hiç uyumamıştım odaya gelince 1.30 saat kadar nstye bağlı uyudum dinlendim öğlen 3’e kadar felan ağrısız açılmam devam etti hızlıca ben çok azıcık ağrı hissettim sadece bazen. En sonki muayenede 7 cm deyken ebe 9 10 cme gelince epidurali kapatacağını söyledi.. dedim kapatmayın diye ama ıkınma için gerektiğini söyledi. 9’a yaklaşınca kapattılar sonrası çektiğimi bi annem bir eşim bilir🥲biraz bağrışlarla nefes almaya çalışarak yönetmeye çalıştım sancıları ama hiç dinlenecek ara boşluk olmadığı için aşırı yoruldum o kısacık 1 saatte. Sürekli alttan muayene ile ıkındırdı biraz odada ebe beni. Sonra 9 cm olunca doğumhaneye girdik hiç bitmicek sandım grrçekten kurtulamayacağımı düşünüyordum. Hani hep denilen bebeğine kavuştuğunu düşün olayını hiç düşünemedim çünkü canım hiç beklemediğim şekilde yanıyodu. Doğumhaneye girince sürekli kaka yapar gibi ıkındım hiç durmadım neredeyse 10 dk boyunca çok fazla yoruldum ve bağırdığım için boğazlarım çok acıdı, 5 dk sonra hiç beklemediğim anda bebişin kafasının çıktığını hissettim sonra nefes al ver dedi doktor öyle yaptım omuzlark vs kendisini fırından çıkmış ekmek gibi sıcacık şekilde üstüme koydular… dokunamadım şoktaydım resmen ona baktım titriyorum biryerden canım acımaya devam ediyordu ama şoktaydım resmen yani. Sonra dikişler atıldı onlarda uyuşmadım tam biraz bebeğim yanımda duruyordu çok acaip bir histi gerçekten.. 10 dakika sonra işlem bitti bebişim yaımda odamıza gittik ve artık beraberiz… Rabbim herkese güzel hafif doğumlar nasip etsin benimki ne kadar kolaydı bilmiyorum ama oldu bitti elhamdülillah 🍬