Kendimi 9 ay normal doğuma odaklamıştım ama her şey nasıl olması gerekiyorsa öyle oluyor.. 40. haftam dolmuştu ses yoktu belirti yoktu eşimle cumartesi günü stat stat gezdik maçlara gittik galatasaray maçının koltuk biletlerini gökyüzünden almış eşim bilerek asansör de yok çık babam çık mahvoldum maç heyecanlı stresli de geçti wc in koltuğa geri çık derken o gün herhalde 50 kat merdiven çıktım neyse ertesi gün oldu sabah uyandım nişanım gelmeye başlamış sonra da bel çukuruma ağrı saplandı ama sürekli bir ağrı regl olmaya çalışırken belinizin yarılmaya çalıştığını hissettiğiniz ağrı girdi ve geceye kadar geçmedi o gün de evde oturmadım gece geldik yattım ağrım biraz dinmişti 2 gibi uyuyabildim 4 te tekrar ağrıya uyandım bu kez bel ağrılarım düzensiz kesik kesik gelmeye başladı 5 dk da 10 dk da 2 dk da bir nişanım da hala gelmeye devam ediyordu neyse sabah 8 e doğru çıktık evden doktorum muayene etti o kadar ağrıya sadece 1 parmak açıklığım vardı suyum da biraz azalmış yatıralım seni dedi işlemleri halledip doğumhaneye geçtik 2 saat kadar kendi sancılarımla sancı odasında topla zıpladım hareketler yaptım tekrar açılmama bakıldı hala bir parmak bir cm ediyor etmiyor doktor suni takalım destekleyelim dedi aman Allahım böyle bir şey olamaz sancım 80 bile çıkmamasına rağmen öyle bir ağrı hissediyorum ki bütün ağrı da belimden vuruyor karnımda hiçbir şey yok o kadar saçmaydı ki acı eşiğimde yüksek olmasına rağmen dayanamadım suni sancı beni farklı vurdu bilmiyorum ağrıları çok sıktı nefes almama dinlenmeme izin vermeden vurdu belime sancısı artık akşam saat 7 buçuk olmuştu ve açıla açıla 1,5 cm açılmıştım. suni sancının da 10 saatten fazla verilmesi sakıncalı olduğundan doktor sezaryene alalım seni dedi ne diyebilirdim ki 2 gün ağrı çekip 1,5 cm açılma dalga geçer gibi ve ben çalıştığım süre boyunca günde 25 bin adım atan insan hamileliğimde 10 bin bol hareket geniş çatı yine de açılmadım ameliyata hazırlandık spinal yapıldı iğneden 15 dk sonra öykümün ağlamasıyla ben de ağladım ve bu süreçte böyle bitti kızımı temizleyip fotoğrafımızı çektiler sonra onu çıkardılar ben de dikişten sonra ısınma odasına sonra da odaya alındım ve minnoşumuzla kavuştuk.. Hayırlısı oldu diyorum vajinal doğum yapabilen süreci sıkıntısız ilerleyen insanlar seçilmiş insanlar ben elendim okuyan annelerimiz sizin de doğumunuz inşallah sağ salim mutlu sonra sonuçlanır nasıl olduğunun bi önemi yok bunu zor yoldan öğrendim.