suirem Geçmiş olsun, ameliyat olma durumu keyfi karar verebileceğiniz bir şey değil. Tekrarlıyor olması olası ama yapılış şekli, kullanılan yöntem vs bağlı. Bir de illa aynı yerden tekrarlayacak diye bir şey yok, bazı insanlarda farklı damlarlarsa tekrar sorun olabiliyor (gebeliğe vs bağlı), kiminde de hiç olmuyor. Benim genetik yatkınlığım var, ilkokul liseden beri varislerim var. Derin venöz yetmezlik diye geçiyor benimki, çok ağrılı oluyordu, hatta tabanlarımın üstüne basamayacak kadar ağrı çekerdim. İki bacaktan da oldum. Biri lazer biri yapıştırma yöntemi ile yapıldı. Yapıştırma tekniği çok başarılı olmamış, aynı yerden tekrar açılma olmuş bu sefer mecburen açık ameliyat olacağım. Diğer lazer olan bacağımda da farklı bir damarda genişleme olmuş, ona da bir ihtimal açık ameliyat yapılabilir. Kısacası 3.kez varis için ameliyata girmem gerek. İleri seviyelerde kontrolsüz ertelemek risk, emboli riski var. Çorabı aksatmayın. Hamilesiniz sanıyorum, emzirme bitene kadar tedavi yapamazlar. Ben ameliyat beklerken bebek haberi aldım. Ertelendi mecburen. Kontrole gittim, hamile varis çorabı giy ve fazla kilo almamaya dikkat et dedi. 85 kiloyum. Benim varisler tüm bacakta ama özellikle kasık bölgesinde yoğun. Vajinal varis de olabilir gebelik sebepli dedi. Endişe etme dedi ama. Yürüyüş vs yap hareketsiz kalma dedi.
Gün içinde ayakları yüksekte yutarak biraz uzanın, soğuk suyla yıkayın şok etkisi olsun. Tecrübelerim bu şekilde. Geçmiş olsun.