Bilgiim şimdi şöyle benimde 3 yıl çocuğum olmadı o süreçte çok doktorlara gittim alternatif bitkisel şeyler denedim vs. evlendiğimde öğrenmiştim çikolata kistin olduğunu bu sürekli her adet döngüsünde çoğalan bir şey zaten biliyorsundur. dönem dönem visanne kullandım adet görmüyorsun geçici menopoz bu. Bana hiç bir doktor ameliyat önermedi çok riskli birşey. size nasıl ameliyat dediler şaşırdım. Hatta en son 7 cm di kistimin biri yine ameliyat demediler. Neyse ben sonra bir Dr buldum o bana doğal yolla mümkün olmadığı aşılama vs bile önermedi olmaz dedi boşuna vakit kaybı. Çünkü her iki yumurtalık rahim arkasında yapışık kistlerden dolayı ve spermin gideceği alan yok. 29 yaşındaydım o zaman 2021 yılında başladık tedaviye ilk transferimde tuttu şükürler olsun eşimin görev nedeniyle Diyarbakırdaydık orada ki memorailde yaptırdık. O zamandan kalan embriyolarımı da dondurdum aralıkta da nasip olursa ikinci kez gideceğiz. Yine bu süreçte de 6 ay visanne aldım 7 cm olan çikolata kistim 5 e düştü diğer 5 cm olan da 2.5cm bu şekilde özetlemeye çalıştım yaşadıklarım çok uzun zorlu süreçti ama sonu çok güzel denemeye değerdi herşey 🫶🏻