Merhaba hanımlar. Öncelikle ben elendim tam 2 hafta oldu 😊 Burada yazılan hikayeleri bir yandan merak edip okumak isterdim bir yandan da her dogum kendine özeldir diyerek kendimi korkutmak istemezdim. Hep pozitif düşünmeye çalıştım hep dua ettim Allahim kolay ve saglikli bir dogumum olsun diye. Artık hikayemize başlayalımm . 39+5 te randevum vardı. Muayenemde ne acikligim vardı ne de nstde sanci vardi. Doktorum 2 gün sonraki randevum için gel yatışını yapalım o gün suni sancıyla doğumu başlatalım dedi. Ben kendi sancılarım gelmesini istediğimi söyledim doktorum da gebelik şekerim sınırda oldugu icin çok beklemek istemediğini belirtmişti beklemek istersem imzayla bekleyebileceğimizin de bilgisini verdi. Ben de düşünmek istedim 2 gün. Ertesi gün oldu biraz yürüyüşe çıkmıştık benim ince ince kasıklarımda agri oluyordu. Adet ağrısı gibiydi ama düzenli bir şey değildi. O gece sabaha kadar o şekilde ağrımaya devam etti dayanılmayacak bir ağrı değildi. Benim reglim de ağrılı geçince normal geliyordu. 10 kasim sabahı kalktık randevuya gittik muayenemde ağrımdan bahsettim doktorum da birkaç cm açıklığımın olduğunu yatışımın yapılmasını söyledi ben de bi cesaret kabul ettim. Muayeneden sonra suyum da geldi biraz. Odaya çıkardılar ameliyat önlüğü falan takıldı ve serumla suni sancı bağlandı. Aynı zamanda nstye bağlandım sancılarım çıkıyordu düzenli bir şekilde. Suyum da gelmeye devam etti ara ara. Suni sancı gerçekten çok kötü bir şeymiş en başta dayanmaya çalıştım pilates topunda zıpladım durdum yürüyüş yaptım açılma olması icin egzersizler yaptım. 9 da yatış yapıldı saat 3 oldu ama açılmam 4 cmde kaldi. Doktorum da dogumuma daha uzun bir süre olduğunu istersem epidural alabileceğimden bahsetti. Çünkü ben artık suni sancıdan eşimin kollarını ısırıyordum. Ellerini sıkıyordum ve sadece kendimi sıkarak bağırıyordum. Düşündük ve epidural almaya karar verdim kendimi daha fazla yıpratmak istemedim. Saatlerdir aci içinde kıvranıyordum ve açılmam durmuştu. Sezaryene dönmesinden korkuyordum. Epidural yapılana kadar öldüm öldüm dirildim desem yeridir öbür tarafa gittim gittim geldim. Doğumhanede yanımda olan temizlik görevlisi ablanın elini tuttum onu sıkarak güç aldım ve sadece dilimden Rabbi yessir duası dökülüyordu. Epiduralin faydasını baya gördüm çok rahatlattı beni sancılarım baya yüksek çıkıyordu ama hissetmiyordum. Sonra 1 saat içinde benim açılmam 8 9 cm e ulaştı. Doğumhaneye alınmadan odada ıkınma egzersizleri yaptık ebelerle ve gayet iyi olduğumu söylediler bu bana moral verdi bebeğimin saçlarının siyah olduğunu bile söylediler😊 Doğumhaneye alındım ve yarım saat içinde bebeğimi kucağıma aldım. Kesisiz bir normal doğum yaptim sadece biraz sıyrıklar vardı. Ben son zamanlarda sürekli perine masajı ve yürüyüş yaptım sanırım onların faydasını gördüm. Gerçekten her şey onu kucağına alınca unutuluyormuş. Şu an bunları anlatırken bir kez daha yaşadım sanki o günü 🥲 İnşallah hepiniz kolay ve sağlıklı bir doğum geçirirsiniz. 🤲🏻