Betulayd Haftada ben de elendim kızlar👋🏻 İlk doğumum normaldi 3 saate doğurdum pozitif sandım ama 2 ay oturamadım dikişlerin fazla olması ve hemoriod sebebiyle çok zorluk çektim. Kafaya koymuştum bu kez sezaryen olacaktım ama her şey normal doğum seyrinde ilerliyordu. Sancım gelseydi normalde doğurabilirdim. Hep bir sebep olsa kendiliğinden sezaryene alınsam istiyordum. Son kontrollerde doktor bebeğin iri olduğunu, açılma ve sancı olmadığını istersem suni ile doğumu başlatabileceğini ama işler yolunda gitmezse sezaryene dönebileceğimizi söyledi. Hemen direkt sezaryen yapalım yarına gün verin bana dedim😂 defalarca emin misin sen rahatlıkla normal doğurabilirsin 2. Bu zaten dedi. Eminim dedim. Makyajlı fönlü güle oynaya gittik ameliyathaneye. Spinali sinek ısırığı sanarsınız cidden büyütüyor herkes hissetmedim ben. Sonrası zaten sıcaklık uyuşukluk sonda takıldı sürekli benimle sohbet ettiler kan değerlerim düşük çıkmıştı bir ara çok uykum geldi hemen seruma bir şey koydular kendime geldim bebeği 5 dkya falan yanağıma koydular ben baskı hissetmedim bebeği götürdüler yarım saat dikişler sürdü sonra odaya aldılar kum torbası falan yoktu doktorum karşıymış ona. Odaya geçtim bebeğim geldi emzirdim sütüm zaten son ayımds gelmeye başlamıştı hiç sorun yaşamadım. Evet zorluğu var mı ilk ayağa kalkmak ağlattı beni bir de ilk kez anestezi alıyor olmak çok kusturdu sonra kendime geldim yürüdükçe açıldım 3 gün oturup kalkmak zordu bebeğe birinin bakması getirip götürmesi şart bence ablam ilgilendi hep. Ama eve çıkınca şükürler olsun korse taktım missler gibiyim büyük oğlumu parka götürdüm araba kullanıp kendi kntrollerime gittim. Normal doğumda perişandım evet bebeği kucağıma alabiliyordum ama ben 2 ay oturamayıp tuvaletlerde ağladığım günlerden sonra bir kez daha olsa yine sezaryen olurum arkadaşlar tamam sağlıklı ama bazen zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum🥲 Allah herkese gönlüne göre sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin. Bebiş 10 günlük oldu bile🥺
Betulayd hayirlisi06 dolap uygulamasından aldım ben delikli ve kısa sezaryen için uygun. Lohusa korsesi yazınca çıkıyor