Selam herkese uzun süre yenidoğan yoğun bakım hemşireliği ve emzirme danışmanlığı yapmış biri olarak bazı sohbetlerde okuyorum ikilemde kalanlar için fikrimi söylemek isterim . Gümüş kapak göğüs kalkanının olmadığı yerde işe yarar evet çünkü göğüs ucu yeni doğum yaptığımızda emzirme ile birlikte daha çok hassaslaşır çamaşırımıza değmesi daha daha tahriş olmasına hatta kanamasına sebep olabilir bu aşamada evet göğüs kalkanı çamaşır ile göğüs arasında bariyer olur . Fakat sütümüz sadece emzirdiğimiz zaman değil göğüslerimiz dolduğunda da akıyor maalesef bu yeni anne olduğumuz dönemde göğüs kalkanının ise simit gibi düşünün ortası boş olduğu için göğüs uçlarınız ortasında yani boşlukta kalıyor hem biryere değmemiş oluyor hemde hava alıyor aynı zmanda süt damladığında da kalkanda birikmiş oluyor o sütü de bebeğinize veriyorsunuz heba olmuyor . Anneler bilirki sütün her damlası kıymetli bu yüzden göğüs kalkanını şiddetle tavsiye ediyorum en başından kullanıma başlarsanız göğsünüz hiç yara almadan bu sereci tamamlarsınız eee tabi doğru emzirme tekniği ve göğüs balmı/kremi desteği ile . Sorularınız varsa yanıtlayabilirim . Bu soruyu çok görüyordum yazılar sohbette kaybolup gidiyor diye buradan yazmak istedim herkese başarılar diliyorum 😅❤️