ikizlerimibeklerken95
Süt sağma pompası sütü artirmaya da yarıyor aslında. Sağdığınız sütü biberonla verip vermemek size kalmış. Kaşık da tavsiye ediliyor ama bebek onu rahat kullanamiyor.
Ben süt sağma pompasını aldim, biraz da onun sayesinde mastit yaşamadım. Yoksa çok şişip agriyordu göğüslerim. Emzirme danismanlarini takip ediyordum doğum öncesi. Her annenin sütü bebeğe yeter, hastane çantasına mama koymayin, biberon koymayin, süt sağma makinesi koymayın gibi tavsiyeleri oluyordu. Kötü bir tecrübe yaşadık kızımda. İki gün aynı odadaydik ama kuvozdeydi. Sonda vardi ağzında. Mama veya anne sütü alamadi. Sagma pompasi yanımda olmadığı için ben de sağım yapamadım tabi. Sonra o hastanede doktor kızımızın hastalığıyla ilgili bilgilendirme vs yapmayip, ne ilaç verdiğini vs soylemeyince bir şekilde kendimizi devlet hastanesine sevk ettirdik( detaylar uzun olduğu icin anlatamiyorum sebebini uzun uzun) sabaha karşı devlet hastanesinin cevresinde bir sürü eczane olduğu halde biri bile açık değildi. Hastanede de mama yok, süt sagma makinesi yok. Eşim taksiciyo arayip mama almasini rica etti. Travmatikti ilk doğumum ve sonrası. O yüzden şimdi sagma makinemi, biberon ve mamayı cantaya kesin olarak koyacağım. Sütüm olmazda diye kötüyü çağırmayın diyenler oluyor ama ilk dogumumda iyiye odaklandim yine olmadı. Kimse kesinlikle bunları koymak şart yada şart değil diyemez. Ben kendi tecrübemden yola çıkarak kendime şart koydum ama ☺️