aakn Kızlar bugün yumurta toplamam vardı ve 9 tane toplandı, sayı az mı sizce? Tecrübesi olanlar paylaşabilir mi? Ortalama bu sayılardan kaç embriyo olur. İlk defa tüp bebek yaptırıyorum pek bilgim yok
Nisanmomy aakn sayı hiç önemli değil önemli olan kalitesi. Bende 7 tane vardı sadece 1 tanesi gelişime devam etti. Hakkınızda hayırlısı olsun
mom28_ aakn 9 güzel sayı inşallah kalitelide olur en az 3-4 tane kalır bence 5.güne ulaşır umarım daha fazla olur ama en az bu şekilde diye tahmin ediyorum Allah bilir tabi
seynepon 2 kere opu oldum 9 da 4, 10 da 5 oluştu ama önemli olan kalite kızların da dediği gibi ilkmopumda kaliterimiz güzel değildi bu opuda daha güzel çok şükür, inşallah güzel embriyolarınız çıkar😇
aakn seynepon bu söyledikleriniz döllenme olanlar mı yoksa en son transfer edilebilecek embriyo sayınız mı
Elfksogl seynepon canım merhaba bende düşünüyorum tüp bebek ama süreç nasıl ilerliyor acaba mesela tutmadığı zaman tekrardan tüm parayı ödüyor musunuz yoksa sadece ilaç paralarını mı ödüyorsunuz maddiyat biraz sıkıntılı o yüzden soruyorum kusura bakmayın 🙏
seynepon Elfksogl eğer embriyonuz varsa sadece rahim hazırlığı ilaçları ve yeniden transfer ücreti alıyorlar mesela ilk tüp merkezimde ilk günden transfere kadar 130k ödemiştim yeniden transfer ücreti 80 küsürdü sanırım bi 6k da rahim hazılığı ilaçlarına giderdi ama benim geride kalan embriyo kalitelerim düşüktü korktum transfer ettirmeye, yeni bi merkezee sıfırdan başladım hiç mola vermeden daha ilk tüp bebeğin ödemesini bitirememiştik kart üstüne karttan bastık çokta sıkışıktık inan ki bir şekilde ödeniyor canım yaş geçmeden vucut soğumadan sürece alışmışken hala ilaçların etkisi devam ederken tekrar başladım
Semra_ayzit Elfksogl merhabalar ben ikinci kez oldum ilki düşükle sonuçlandı. Dondurulmuş embriyonuz var ise transfer ücreti ilkine göre daha az oluyor. Tekrar yumurta vs toplanmayacağı için. Ben düşükten uzun zaman sonra gitmiştim fiyatlar iki katı olmuştu 6 ayda bir zam oluyor diye. Ama sağ olsunlar durumumu vs anlattım birde düşük olduğunu söyleyince bir tanıdık vasitasıyla 48 bin olan transfer ücreti için 30 bin aldılar gerçi oda fazla çünkü transfer çok çok basit birşey. İlk tedavimde baya bi masrafım olmuştu bende bilmiyordum çevremde sorabileceğim kimse de yoktu. Size bir karç tavsiye vermek isterim. Öncelikle başlamadan önce mutlaka rapor çıkarın çünkü rapor bazı ilaçların devlet tarafından karşılanmasına yardımcı olacak( gerçekten ilaç masrafım tedavim masrafımdan fazla olmuştu) ikincisi ben ilkinde hep kanlarımı vs tedavi gördüğüm özel hastane de veriyordum 2 güne bir kan verdiğim için ve bazı kanlar da aşırı pahalı olduğu için oda baya maliyetli olmuştu. Hastane özel olduğu için reçetemi devlet karşılamıyordu meğersem aile hekimi bir çok ilacı yazabiliyormuş onu da bilmediğim için ilaçları hep özel reçete ile aldım. Bu transferde kanlarımı genellikle devlete Hastanesi’nde randevu kovalayıp verdim. İlaçlarımı aile hekimine yazdırıp aldım. Kafanıza takılan birşey olursa lütfen çekinmeden sorun yardımcı olmak isterim bende ilk transferde çok toydum bilmiyordum baya üzülüyordum. 2 yıl aradan sonra tekrar transfer oldum ben kendim 2 yıl bekledim doktorum düşükten hemen sonra gel dedi maddi manevi 2 yılda anca kendime geldim. Çok şükür şuan hamileyim bebeğim 19 haftalık. Darısı başınıza inşallah 🙏
Elfksogl seynepon hayır canım bende ilkkez olacağım ama tutmazsa 2. İçin ilaç ücreti ödediğini söyleyenler oluyor gerçekten zor bir süreç hem maddi hem manevi olarak yoruyor umarım sizin güzel haberlerinizi alırız teşekkür ederim 🙏
Semra_ayzit Elfksogl sadece ilaç ücreti değil maalesef transfer ücreti veriyorsunuz ama belli bir miktar zaten sözleşmenizde ne kadar ödeme yapacağınız yazıyor ikinci kez için. Ama tabi hastaneden hastaneye değişiyor.
Semra_ayzit Transfer olacağınız zaman mutlaka rahim kalınlığınız iiyi olsun. Benim ilk transferde 10.5 tu transfer için uygun ama daha kalın olabilirdi. Doktorum transferimi bir kaç gün ertledi kalınlaşma olsun anca o kadar olmuştu ben bir ay ertelemek istemiştim ama doktorum bunu deneyelim tutmazsa nasılsa bir sürü embriyomuz var tekrar transfer yaparız dedi sanki bedava gibi ben 2 yıl sonra anca o parayı toparlayıp gittim. Bu defa israrla rahimim kalınlaşsın diye bekledim ve transfer öncesi başka doktora da muayene oldum o yapabilirsin dedikten sonra yaptı. Çok şükür tuttu. İkinci transfer de kalımlık 15 ti. Bir iki doktora daha sordum neden düşük olmuş olabilir rahim duvarından mi diye falan yok normalmış dediler ama ben hala ona bağlıyorum öyle olmazsa doktorum o cümleyi kurmazdı.
Elfksogl Semra_ayzit gerçekten çok teşekkür ederim size özel mesaj göndereceğim izniniz olursa oradan yazarım size
CansuP- aakn sayıya takılmayın önemli olan ambriyonuzun kalitesidir 12 tane yumurta toplanmıştı 9 tanesinin içi dolu çıkmıştı 5 tanesi döllendi ve 4. Günde donduruldu kalitesi hakkında net bilgi verilmedi çünkü 5. Gün olmadan dondurulduğu için allah nasip ederse inanınki oluyor siz içinizi temiz tutun
aakn CansuP- beni de bugün aradılar 9 tanenin 9 u da olgun çıkmış ama 6 tanesi döllenmiş. 3. Ve 5. Günü beklicem artık sabırsızlıkla 🥲