Öncelikle herkese merhabalar
İlk ve ikinci Hamileliğimin başından beri rahim ağız kısalığı vardı ama ilkinde erken doğum ile sonuçlanmadığı için Serklaj yapmadılar sık takip Progestan ve istirahat ile diken üstünde geçirdim 38+1 günü .
İlkinde de suyum gelmiş ve doğum başlamıştı bunda da aynı şekilde 38+1 de suyum geldi tam rutin kontrol gününde hastanede Vajinal muayene bile olmamıştım birden suyum boşaldı. Doktorun yanına çıktım Vajinal muayene etti 5 cm açılman var dedi ama sıfır sancı ☺️ rahim ağzı kısalığı olanların tek avantajı hızlı açılma ve o süreçte sancı hissetmeme . Eve gidip duş almak istedim doktor eve gidersen yolda doğurursun dedi gerçekten gitsem yetişemezmişim. Odaya çıkardılar nstye bağladılar sancı gözükmüyordu ne olduysa yirmi dakika içinde sancı çoğaldı ıkınma hissi geldi ebe bi kontrol etti tam açıklık ıkınma doktoru arıyoruz doğumhaneye gidiyoruz dedi . Tabi ben o ara terliyorum sanki ateşim çıktı büyük tuvalet hissi geldi doğum haneye götürdüler çatala çıktım doktor geldi çok baskı hissettim vajinada yapamayacağım beni yere indirin diyordum 😬 doktorun yönlendirmesi ile ıkındım yedi sekiz kere sanırım yirmi dakikada orda geçti ve son kez gücümü toplayıp ıkınmayla doğdu şükür.
Doğduğu anda gerçekten her şey bitti mucize gibi kesmek istemedi doktor ben de epizyotomi istemediğimi söylemiştim üç dikişim var bebeğin kendi yırtığı dedi onu dikti onara birden adrenalin dalgalanması kendini fazla sıkmadan dolayı titreme üşüme geliyor üstümü örttüler bebeği muayene ettiler ve giydirip kucağıma verdiler beraber odaya geçtik. Ne ilk tuvalet yapmada sorun oldu ne başka bir şey kendimi çok iyi hissediyordum yatağa oturma tek başına WC’ye gitme bebeği kucağına alma her şey sıkıntısızdı çok şükür ilk doğumumda dikişim çok olduğu için popomun üstüne oturmay çekiniyordum çünkü. Neyse baya uzun yazmışım ☺️ ben iğneden bile korkan kanni verirken bayılan birisiyim ama okuduğum kitapların normal doğuma bakışımda çok desteği oldu ve gerçekten çok istedim ağrıları normal karşılamaya ve yapabileceğime inanmaya çalıştım . Şu an da beş günlük emzirerek yazıyorum herkese güzel bir doğum diliyorum ❤️