ikincibahar_08 durumrve benim tek çocuk düşüncem yoktu ama hiç cesaret edemedim kızım 6 yaşında kardeşiyle 6 buçuk yaş olacak arasında durumrve
Hande123- durumrve erkek kardeşimle aramız 7 yaş,ben ablayım o küçük kardeşim.O kadar güzel oldu ki küçük anne gibiydim,sevip koruyup kollardım,tek bir gün bile kıskandığımı hatırlamam.Çok güzel çocukluk anılarımız var birlikte
juli_naz durumrve benim kızım 16 yaşında ve şimdi oglum 20 günlük ve bugun kızımın dediği… keşke onu çabucak büyüte bilsem .. dedim o niye .. o zaman ikimiz takılırdık. 😁 Ve bana gerçekten çok büyük destek kızım 🩷🩵
durumrve Şimdi herkes tek çocukta kalıyor ya bilmiyorum doğru mu o çocuklar ilerde kardeş istemez mi kendini yalnız hissetmez mi
bahar6734 Benm oğlumla kızımın arasında 8 yaş olacak.keşke bukadar açmasaydım arayı ama şartlar kısmet böyleymiş.illa kardeşi olmalı diye bişeyde yok bence ne hayırsız anlaşamayan kardeşler var.Rabbim hepimize çocuklarımıza güzel yazılar yazsın 🌸
Havin49_ durumrve tek çocuk asla güzel değil bemce her çocuğun en azından bir kardeşi olmalı diye düşünüyorum benim em küçük kardeşlerim arasında 5 yaş var
durumrve Havin49_ şimdi büyük şehirlerde özellikle hep tek çocuk düşünüyorlar dikkat ettim tek çocukta ileriki yaşlarda zor olur
Havin49_ durumrve numaralı büyük şehirde yaşıyorum 1 oğlum var ikiz gebeyim yeter artık dedik eşimle Rabbim isteyene versin ben kalabalık ailede doğdum büyüsün eşimde öyle durumumuz da çok şükür süper olmasa da iyi durum süper olsa 4-5 tane yaşarım çocuk çok seviyorum 😀
ozlemyilmaz60 Bence bir çocuk asla tek kalmamalı çocuklarla dışarı da kardeş ilişkine çok özenir ne kadar çok arkadaşı olsa da büyüdğün de hiç birini kardeşi gibi sevemez yaş farkı kişiden kişiye değişir ama bi çocuk kardeşiyle yeri gelir kavga etmeli yeri gelir korumalı yemeğini paylaşmalı insan ilişkileri içinde ilerisinde ona çok fayda katacağını düşünüyorum hayatım da gördüğüm tanıdığım tek çocuklar büyüdğün de hep o kardeşi sevgisini arkadaşlardan arıyor ve bazen yanlış yollara sapabiliyor Allah nasip ediyorsa anne baba asla çocuğu tek bırakmamalı kızım 2 buçuk yaşındayken kız kardeşi doğdu 2 buçuk yaşına kadar çok farklı olan çocuğum kardeşten sonra çok farklı iyi yönde karakteri oldu bir yere gitsek yerde ki oyuncakları toplar kardeşim ağzına koyar der elindekini paylaşır normalde asla paylaşmaz başka çocuklardan korur tabi arada kavgalar da oluyor onlarda olacak ki çocuk enerjisi atsın bazen ben kardeşine kızsam bana kızar kardeşim anlamıyor daha bebek diyor.
durumrve Çalışan anneler genelde tek bırakmak istiyor hayat şartlarından arkadaşlar çok normal ya zor gerçekten