Sunshine123 merhaba devlet hastanesinde yeni rapor almış birisi olarak yazmak istedim. Ben Avrupa yakasında tedavi oldum tedavinin olumsuz olduğuna dair ilgili birimin sekreterinde yad hemşiresi kim varsa olumsuz olduğuna dair kaşeli imzalı belge aldım. Bu belgeyi tüp bebek yaptırmak istediğim hastaneye götürdüm hemşire hanım bu belgeyi sgk ya bildireceklerini ve raporu kendilerinin çıkaracağını söyledi. Her hastanenin fiyat politikası aynı değil. Örneğin Acıbadem normal hastalarda 150 bin alırken devlet destekli raporla 90 bin , medipol normal hastanelerde 120 bin alırken 70 bin alıyor. Fiyatlar Ocak ayında güncelleniyor. Aynı zamanda devlet destekli özelde tüp bebek yaptıracaksanız eğer son 2 yılda çekilmiş hsg rahim filmi istiyorlar bunu hastane değil devlet istiyor zorunlu , devlet eşinizin ve sizin kan testlerinizi istiyor bunu devlet hastanesinde yaptıktan sonra götürebilirsiniz kabul ediyorlar. Ayrıca bu raporu özel klinikler kabul etmiyor anlaşmaları yok ve özel kliniği olan doktorlar. Genelde özel hastaneler kabul ediyor. Umrarım yardımcı olabilmişimdir :)