Deniiibayyy sizin gebelikte düşmüş toplamasina sevindim bazen gebelik sendromu tahta sorun oluyor ama toparlanıyor ben doğuştan tiroid hastasıyım bildim bileli hep düşüktü hic önemsemedim evlendikten sonra ne kadar onemli oldugunu anladım bilseydim daha once tedavi olurdum cok doktora gittim normalde thyromazol diye bir ilac veriyorlar ama onun kullanim Suresi 2 yil 4 yil arasi ben 1 sene kullandim hiçbir etki etmedi 4 yıla kadar cikar dediler bebeğe direkt gecirgenligi var o sebeple gebelikte kullanılmıyor eger gebelikte nuks ederse prpocciyl veriyorlar o da geciriyor ama digerine gore daha az yine de risk almak istemiyorlar diye atom önerdiler risk aldim ilaçsız takip edildim bu surede tsh düşerse atoma başlarız dedi en son gittigim doktorum, ben hamile kaldim tabi her ay kan verdim sukur gebelikte normal gitti genelde doğuştan graves tiroidi olanların hamilelikte baskılanabiliyormus benim oyle oldu eger tsh dusmus olsaydi mecburen propcyl baslanacakti, kurtaj sonrasi yeniden nuks etmeye başladı trab degerim yukseldi tsh da sınırda, aralıkta kontrolüm var işte en son eylulde tsh 0.6 idi. Trab da yükselmiş bu ay ilk kez denedik tutmadi cok umutluydum tutar diye simdi biraz korkuyorum o yuzden umarim dusmemistir diye dua ediyorum 🥲