Nbkurhan merhaba henüz doğum yapmadım ama ebeler bana şu sekılde soyledı kesınlıkle ılk başlarda ıslak mendıl kullanma cıltlerı çok hassas oncelıkle suyu kaynat ılısın ve küçük bır kaba zeytınyagı koy onunla altını degıştıgınde her defasında bununla sil alt degıştirme pamuğu ya da normal pamuk da olur demıştı eğer dışarda ıslak mendıl kullanmak zorunda kalırsanız da ıslak memdılı suya tutun o kımyasalı elınızle sıkın en azından o parfüm kokusu ıslaklıgı gıtsın onun o sekılde kullanın dedı ama bebeğin Pişik olmaması ıcın sadece kaynayıp ılıtılmış su ve zeytınyagı şurup bıraz da poposunu bezını hemen kapama ki pişik olmasın bıraz hava alsın öyle bezını kapat dedı bu sekılde kımyasal Pişik kremlerıne dahı gerek kalmaz dedı Bn de küçük sprey sıselerıne hatta hastaneye yanıma da götürmek ıcın zeytınyagı koydum ha bu arada zeytınyagı ıvın de Yıne ebenın dedıgı bır bılgıyı paylaşayım zeytınyagını dırek cilde surmeyın gazını al dedı o nasıl dedıgımde ıse tavada kullanacağın yağı ısıt çok yanmasın sonra altını kapat soğusun öyle kullan dedı bır de eğer usumeyecegını düşünürsen dedı günde bır defa altını kırlettıgınde ılık suyla yıkayabılırsın demıştı onu şu kış mevsımınde yapamasam da ilkbaharda günde bır defa da yıkarım dıye dusunuyorum