Dmlirmak o kadar katılıyorum ki o hatayı bizde yaptık kızım su an 3 yasında ama bir kere borca batınca çıkamıyorsun borçsuz insan yok deden miras kalmadıkca zengin değilsen imkansız. yeri geldi kızımın kumbarasını patlattım yeri geldi hamileyken 5 kuruşları sayıp 10 kuruş yüzünden bakkala ekmek için borçlandım hala sıkıntı çekiyoruz insallah düzelecek bak ben 3 aylık hamileyim evet rızkıyla gelecek ama kendine kadar gelecek allah onu aç bırakmayacak ama sen hep kendini çevirmek için uğraşıp durucaksın çocuğuydu borcuydu sorumluluğuydu eve tıkılıp kalıcaksın eşin borçla boğulacak ilgi isteyeceksin zaman isteyeceksin olmayacak borçsuz çocuk yapmak en azından kenara biraz birikim koymak sn mantıklısı. bu devirde borcsuz insan sanmıyorum yoktur ama herşey pahalı herşey ihtiyaç üstüne koyamadım yemin ederim 2 çeyrek 1 gramım var yok üstüne ekleyemiyorum satmıyorum da acil bişey olursa diye çünkü çocuk yokluk ne bilmez paran olmak zorunda çocuğun ihtiyaçları bitmez en mantıklısı biraz eşle haraket etmek benim eşimin ne kadar zoruna gidiyor 1 ay köpek gibi çalışıp elde avuçta bişey kalmaması ben kaç kere kızım markette 1 tane ya 1 tane üzüme daldı da alamadım param çıkışmaz diye akşamına borçla harçla alıp getirmişti o üzümü eşim ne kadar gurur kırıcı bir şey o yüzden eşini dinle su an evet geçinebilirsin ama her gün aynı olmuyor belki çok kötü zamanlar yaşayacaksın belki çok daha güzel zamanlar ama en önemlisi eşin rızası birbirinizin onayı isteği olmadan kalkışmayın yoksa yarın öbür gün sen istedin sen yaptın sen bak ben karışmıyorum elimi sürmem olur o zaman uğraş dur bu arada biz ilk kızımızı yaptığımızda durumumuz iyiydi bir anda tepe taklak olduk 2. çocukta toparlamıştık 3 ay öncesine kadar o yüzden istedik ama bir anda işler tersine döndü planlar uymadı kartlar tekrar patladı şimdi çevirmeye çalışıyoruz