Herkese merhaba , özellikle iş yaşamında olan taze anneler varsa bana fikir verirlerse çok sevinirim.
Doğu görevi yapan bir öğretmenim. Bu yaza kadar çalışmam lazım. Doğum iznimin bitmesine az kaldı ve işe başlayacağım. Öğretmenler bilir, süt izninden dolayı işe muhtemelen 4 gün 8 ile 11.30 arası gideceğim.
Aslında bakınca az olduğunu ben de biliyorum. Ama oğlum henüz 3 aylık ve tüm gün birlikteyiz. Bazen bensiz 1 saat durabildiği oluyor, genelde doyduktan sonra. Ama belli bi süre sonra mızmızlanmaya , ağlamaya başlıyor. Bir de babası ile vakit geçirse de, uykuya geçmesi gerekince benim dışımda kimse ile uymuyor. Genellikle önce biraz emiyor ardından uyuyor. Memede uyuyor dedikleri bu mu bilmiyorum, çünkü meme ağzında olmuyor. Önce emiyor uykuya dalacak gibi olunca ben ağzından çıkarıyorum memeyi.
Şimdi size sorum şu, 4 gün sabahları ondan ayrı kalınca , çok fazla ağlar mı? Bu zamana kadar 4 saate yakın hiç ayrı kalmadık. Azıcık ayrı kalsak hep ağladı.
Belli bi süre sonra bu düzene alışır mı? Babası bakacak ben yokken, normalde babasına alışkın ve kucağında duruyor. Ama acıkınca uykusu gelince ya da sıkılınca tekrar emmek isteyen bi bebek.
Bir de öncesinde rutin oluştumak için önerileriniz var mı? Normalde elimde olsa ücretsize çıkacaktım ama maalesef çalışmam gerekiyor. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.