Selam kızlar. 36. Haftamda başlayan kuyruk sokumu ağrımın beni yürütmeyecek kadar ilerlemesiyle doktorumla iletişime geçtim. Bu süre zarfında 39. Haftaya kadar da bekledim. Kendi sancım gelmedi bu süreçte. Ama 2 cm açıklık ve nişan gelmesi yaşadım. Doktorum olmazsa seni pazartesi doğurtalım, bi kontrole gel bakalım bebek ne durumda dedi. Gittim suyu azalmış. Kilosu da 3600 olmuş çok güzel dedi. İstersen biraz daha bekleyebiliriz ama yürüyüşün de çok kötüleşmiş eşinle görüş ona göre yatış verelim suniyle başlarız dedi. Ki kendisi sonuna kadar normal doğum yandaşı bir doktordur. Eşimle görüştüm o da gelsin artık bizim oğlan dedi. Yatışım yapıldı. Bu süre zarfında eşim işteydi ablam yanımdaydı. Yatıştan 15-20 dakika sonra eşim de geldi. Benden başta doğuran kimsenin olmaması avantajımdı. Doğuöhaneye aşıp açıklık baktı. Aynıydı alttan fitil verdi. Onunla birlikte 15 dakika sonra kendi sancım başladı. Çok rahat tolere edebildim zaten fazla incitmiyordu. Sürekli hareket halindeydim. Hiç yatmadım. Hatta baya gülüp eğlendik. Sonra tekrar doğumhaneye alıp açıklık baktı damaryolunj açtılar bu zarfında. Açıklık 1 cm daha ilerlemişti sadece. Ordan çıkışı nst bağladı. İlk başta hiçbir problem yoktu. Ordan çözdü tekrar ayağa kalkıp hareket haline geçtim. 1 saat sonunda tekrar nst bağladı. Sancılarım da hem sıklaşmış hemde nefes kesen hale gelmişti. Nst cihazı durmadan ötmeye başladı. Sancım 100 üstüne vurdukça bebeğin kalp atışı 100 altına düşmeye başladı. Başta acaba 1-2 seferlik mi diye takip yaptı. Öyle görünüyordu. Her şey normale dönünce doğumum hızlansın diye tekrar aynı durum yaşanmaması adına suni taktı. 1-2 damla gitmeden tekrar sancım geldi. Nst cihazı yine öttü. Bir baktım ki bebeğin kalp atışı ellilere düşüyor sancım geldikçe. Saha suni kanıma karışmadan direkt çıkardı. Düzelecek mi diye bekledi. Ancak her sancıda kalp atışı biraz daha düştü. Hepsinin rengi kaçtı bu süre zarfında. Doktorum bebek strese giriyor. Normali kaldırmayacak dedi ve sezeryan için hazırlıklara başlattı. O koşuşturmaları hayatım boyunca unutmam sanırım… Eşim benden daha çok stres yapınca bişey de belli edemedim herkes çok soğuk kanlısın dedi de. Hafif gülümsedim sadece. İçimde kopanı ben bilirdim. Ameliyathaneye indirdiler ve direkt spinal için başladılar. Normalde genel anestezi isterdim ama bişeyler yedirmişlerdi olmadı. Bu arada spinal iğnesi hiç acıtmıyor ve çok kısa sürüyor. Totalde 20 dakikada tüm ameliyat bitti. Uzanmamın 5. Dakikası oğlumu gösterdiler. 9 aylık bekleyişim sonuçlanmıştı artık. Oğlumun kontrollerini yapıp yanıma getirdiler öptüm kokladım. Direkt mememe verip emzirttiler. Şansıma sütüm de geldi. (3600 denen kilo 3200 çıktı bu arada) dokunuşları hissediyorsun ama acı yok ameliyatta bu arada o gözünüzü korkutmasın. Ameliyathane ekibi ve doktorum şahaneydin sürekli konuşturdular. Neyin ne olduğunu anlamadım. Sadece sanki bedenim ordaymışta ruhumla onları üstten izliyormuşum gibiydi. Soyutlanmıştım herşeyden. Enteresan. Her şey bitince odaya çıktım. Kanım zaten düşüktü. Sürekli de sıvıyla beslettiler. İş ayağa kalkmaya gelince ne var ki demiştim. Hemşirelerim gelip kaldırmaya çalıştılar 3 kere . Üçünde de benim bilinç sizlere ömür. Akşam 8 de sezeryan oldum sabah 11 e kadar kalkamadım yürüme için. Yürümeyi yaptıktan sonra benim omuzlardan ciğerlerime nefes aldırmayan bir ağrım başladı. O kadar kötüydü ki, 1 gece boyunca hiç uzanıp dinlenemedim sürekli oturmak zorunda kaldım. Bu ağrı da normal olmayan bir şey olduğu için başıma üşüştüler. Herkes gaz sancısı dedi ama lavman bile yapılıp gaz çıkarmama rağmen artan bir ağrı zaten gaz olamazdı. Hayatımda geçirdiğim en kötü anlardı. Bugün doğum yaptığımın 3. Günü ilk defa bugün bebeğimin altını değiştirebildim. Ağrının tarifi yok. Çektiğim acının tarifi hiç yok zaten. Ne yalan söyleyeyim bebeği kucağına alınca da geçmedi yani. Bu lafları artık yemem 🤣🤣🤣 ilaçlı MR dan tutun dahiliye doktoruna kadar herkes gelip gördü. Son nokta kalmayan kanım ve kalan rengimden belli olarak 3 ünite kırmızı 1 ünite de beyaz kan almamla birlikte sonlandı. Dün gece taburcu oldum. Çok şükür oğlum şimdi yanımda meme için ağlıyor🥹 benim ki gibi doğum dilemiyorum kimseye tabi ki. Rabbim hayırlı doğumlar versin hepinize ❤️