Bu konuda deneyimli biri olarak fikirlerimi paylaşmak isterim. İlk olarak ilk kızımda manuel kullanmıştım ve asla ama asla tavsiye etmiyorum. İkinci kızımda alsam mı almasam mı çok kararsız kalıp bir gazla Mochi aldık hem de doğumdan üç gün önce kadar, neyse hastaneye gittik doğum oldu normal doğum olduğu halde sütüm hemen gelmedi mama vericez dediler ben de hemen makineyle sağmaya başladım ve sadece bir kere mama verdiler onun dışında hep sağdığım sütü verdik zaten ben sağdıkça artmaya başladı yavaş yavaş. Daha sonrasında bebeğim doğum anında su yuttuğu için enfeksiyon kaptı ve 1 hafta yoğun bakımda yattı o süre içerisinde sağıp sağıp gönderdim ki sütümle beslensin benim de sütüm kesilmesin diye. Daha sonra kızıma kavuştuktan sonra bu sefer göğüs ucu yaralarından dolayı emzirmek zulüm olmuştu, bir göğsüm zamanla iyileşti ama diğeri daha da kötüye gitmeye başlamıştı ve doktor bundan bir süre emzirme iyileşsin dedi ve o süre zarfında da emzirmediğim göğsümü hep sağarak verdim. Ben mochiden çok çok memnun kaldım o olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Eğer düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.