ongen Üç harfli isimlerde harf sayısı az olduğu için enerji akışının sınırlı olduğu, yani kişisel potansiyelin tam ifade bulamayabileceği düşünülüyor diye okumuştum. Eğer Efe düşünüyorsanız iki isim koyabilirsiniz.
Ben enerji, numoroloji, anlam takıntım var mesela isimlerde. Elbette genetik, aile ve çevre çok önemli ama İsmin bir insan üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum. Mesela dini isim koymayı hiç düşünmedim çünkü dini isimlerin enerjisi çok yüksek ve ağır, kaldırması zor. O nedenle koyulacaksa da iki isim olmalı Muhammet Barlas gibi mesela ama o şekilde de uzun oluyor. Öz Türkçe isimler daha çok cezbediyor beni, Atilla, Aras, Göktuğ gibi ama bu isimler de çok özgüvenli ve lider ruhlu isimler. İlk bebeğimin ismi Aras, ikinciye çok isim aradım abisi ile dengeli olsun, bizim hikayemize uysun ve Öz Türkçe olsun. O kadar baktım ki rüyama girdi, Allah nasip ederse Altay olacak. İkisi de Öz Türkçe, ikisi de lider ruhlu ikisi de doğayı temsil eder, biri nehir olduğu için duyguları, diğeri dağ olduğu için bilgeliyi ve kökleri. İsim gerçekten çok önemli o nedenle çok araştırmak gerekiyor.
Mesela Göktuğ eski Türkçe bir isim.
• “Gök” → gökyüzü, yücelik, ilahi güç, özgürlük
• “Tuğ” → savaşta kullanılan bayrak, sancak, güç ve zafer simgesi
Dolayısıyla Göktuğ ismi “Gökyüzünün sancağı” ya da “ilahi gücün bayrağı” anlamına gelir.
Bu da isme yücelik, güç, onur ve koruyuculuk enerjisi verir.
Mitolojik ve Tarihî Bağlantı
Türk mitolojisinde “tuğ”, hükümdarlığın sembolüdür. Kağanların ve beylerin yanında taşınan tuğlar, Tanrı’nın gökten verdiği kut (kutsal güç) anlamına gelir.
“Göktuğ” ismi de bu yönüyle göksel otorite ve koruyucu güç temasını taşır.
Numerolojik Analiz
(Göktuğ → G=7, Ö=6, K=2, T=2, U=3, Ğ=1)
Toplam: 7+6+2+2+3+1 = 21
2 + 1 = 3
Rakam 3’ün enerjisi:
• Yaratıcılık, iletişim, neşe ve ifade gücü
• İnsan ilişkilerinde sıcak, enerjik, karizmatik
• Zaman zaman duygularını saklamayan, spontane bir karakter
Numerolojik olarak Göktuğ ismi, hem güçlü hem de yaratıcı liderlik enerjisi taşır.
Kişi genelde ilham verici, konuşkan ve çevresine ışık saçan biridir.
Karakter Analizi (İsim Enerjisine Göre)
Pozitif özellikleri:
• Karizmatik, dikkat çekici ve özgüveni yüksek
• Koruyucu, sahiplenici ve adalet duygusu güçlü
• Hem lider hem de vizyoner (büyük düşünür)
• Duygusal zekâsı yüksek, sevdiklerine bağlı