mlsdd Kızlaarr, genelikle beraber tü kere bileceği mız besinler sınırlandı. Bazen bir kafeye gittiğimde vs ne içeceğim diye düşünüp en son suya karar veriyorum. Kafeinsiz, gebeliği uygun önerebileceğiniz kahve, içecek çeşidi var mı 🥲
DuruDefne_mommy mlsdd dışarıda buna uymak pek mümkün olmuyor maalesef.Yemeklerin yanında genelde ayran içmeye çalışıyorum ben eger dışarıdaysam.Ama kahve de içtiğim çok oldu bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.Evde de genelde kahvalti da süt içmeye dikkat ediyorum yemeğin yanlarında içmek içinde konposto tüketiyorum ama eşimle her gün Türk kahvesi içeriz hiç bir zararı yok
Baklavaseverim mlsdd Gün de 1 bardak kahve ya da 2 bardak çay demişti doktorum fazlası kan değerlerini düşürebiliyor ben dışarı çıkamıyordum zaten ama eşim ve kardeşi içecek sipariş ederse ben de portakal suyu sipariş ediyordum taze sıkılmış satılmıyorsa da eşim ya da kayınvalidem sıkıp hazırlardı onu içer öyle eşlik ederdim 🥹
Bsrasmssk Ya ben bu konuda çok zorlandığım için genel olarak herşeyi içiyorum 🫢 kafeinsiz kahve tüketiyorum, çay en fazla beş bardak içiyorum 🥲
mlsdd almila1723 Türk kahvesi içiyorum çay da içiyorum ama gittiğim yerde içe bileceğim farklı neler var onun için sormuştum 🥲
mlsdd DuruDefne_mommy hemen hemen aynı besleniyoruz ben sadece dışarıds kahve olayına bir türlü ısınamadım çare bulmaya çalışıyorum 🥹
mlsdd Baklavaseverim hemen kayınvalideme söyleyeyim bana taze sıkışmış portakal suyu komposto falan hazırlasın jsjsjs
myangelson mlsdd o kadar da abartmayın ya doktorunuz ekstra yasak koymadığı sürece günde 1 veya 2 bardak kahve içebiliyorsunuz. Ben hiç kisitlamadim kendimi sonuçta hamilelik bu hastallik değil. Kahve de içtim meyve suyu da çok canım çekerse kola da kahvaltılarda 1 bardak çay içiyordum
Meral_63 mlsdd ben ayran kahve sütlü olan dan ama canım çok isterse kola yada gazoz gibi evet zararlı ama bende onları içince midem rahatlıyor gibi bide portakal suyu genelde
jalepone mlsdd sıkma portakal suyu biraz pahalı oluyor ama artık cafeye gidiyorsun bebişinle katlanacaksın ondan iç ben öyle söylüyorum yada sütlü birşeyler içebilirsin en kötü sütü fazla kahvesi az bir kahve söyle birşey olmaz bir iki kahveden o gün çayı azalt mesela
anneoluyorummm103 mlsdd 1 fincan kahve içebilirsin ben genelde soğuk su tercih ediyorum normalde de severdim ama hamilelikte soğuk suya bayılırım resmen her şeyin yanında su içiyorum 😅 şeker yoksa limonata portakal suyuda içebilirsin
ylnydgd Açık çay içiyorum günde 4-5 bardak. Çalışıyorum konuşuyorum boğazımı yumuşatmam gerekiyor. Portakal suyu masum bir içecek değildir aşırı şeker yükseltir. Portakal lifleri ile beraber yendiğinde lifler şekeri azaltılmasına destek olur ancak sıkma portakal suyunda lifler gelmediği için safi şeker içersiniz bu da doktorlar tarafından tavsiye edilmez