Fatma-nur
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ben size sürecimi anlatayım. 23. Haftada gelişim geriliği olduğunu fark ettiler o zaman gittiğim doktor takip edelim dedi 24. Haftada gerilik devam ettiği için perinatoloğa geçtim orda akım kaybı olduğunu söyledi doktorum bu konuda çok tecrübeliydi bana bu tarz bebekler en iyi ihtimalle 30. Haftaya gelir 700-800 gr olur. Eğer öyle olursa da yaşama şansı olur dedi. Haftalık dopler takibine başladık. Ben bu süreçte rapor aldım ve çok dikkatli beslendim. Diyetisyenle bebeğe kilo aldırma listeleri uyguladım. Bebeğim o zamanlar 411 grdı. Normal bebekler kadar olmasa da kilo alımı devam etti 840 gr a kadar geldi tam 30. Haftaya geldiğimizde de doktorun ön gördüğü gibi ters akıma geçti. 30. Haftadan sonra günlük takibe geçmiştik bu nedenle ters akımı hemen fark ettik. 28. Haftada da ciğer geliştirici yaptık. Bebeğim 30. Haftada 840 gr doğdu şimdi 22 gündür kuvözde. Sağlık sorunu şimdilik yok çok şükür ama büyümesini bekliyoruz. Kendi doğum zamanına kadar kuvözde kalacak tahminim