Merhaba sevgili anneler,
Öncelikle ilk doğumumdu ve doğum korkum vardı (sezaryen veya normal doğum farketmeksizin). Doğum hikayelerini çok merak eder, hep beni rahatlacak bir şeyler arardım. Bebeğim 20. haftadan beri aşağıdaydı ve progestan kullandım bir süre. 35. haftamda muayenede 2 cm açıklığım olduğunu öğrendim ve bebişimin başı çok aşağıdaydı. Doğum iznine ayrıldım istirahate geçtim. Her ihtimale karşı ciğer geliştirici iğne vuruldum. Sonrasında da bebişim gelmekten vazgeçti galiba 😄 38. hafta kontrolünde bebeğin kilo alımının iyice düştüğünü açıklığımın 3 cm olduğunu öğrendim. Doktorum bu nedenle çok uzatmak istemedi 38+5 te ister sezaryenle ister suni sancıyla doğumu gerçekleştireceğini söyledi. Son güne kadar nasıl doğum yapacağıma karar verememiştim ikisininde farklı yönleri korkutuyordu beni. Açıklığımda varken vajinal doğumu denemeye karar verdim. O gün doğumhaneye gittiğimde saat 10 gibi ilk kontrolde açıklık 5 cm olmuş (hiçbir belirtim yoktu). Lavman yapıldı tuvalet çıkışından sonra suni sancı almaya başladım. Sancım dayanılmayacak şekilde değildi. Ebem doktorumla konuşup suyumu patlatmaya karar verdi. O sırada açıklığım 8 cm olmuştu. Suyun patlatılması da çok acılı bi işlem değildi. Muayene olur gibiydi ben biraz kendimi kasıyordum sadece. Sonra pilates topunun üstünde sıcak su uyguluyorduk sırtıma ve karnıma o sıralar sancım şiddetlenmişti. Büyük tuvalet hissim gelince haber vermemi istedi ebem. Söyledim ve çatala aldılar beni. Açıklık 10 cm oldu. O an güzel ıkınmam gerekiyordu. Ama öncesinde nefes vs çalışmama rağmen o an farklıydı gerçekten doktorumun söylemine pek uyamadım yırtılma olmasın diye ufak bi kesi atıldı. Çok şükür 12.25 te doğum gerçekleşti. Sonrasında tüm acılar bitmişti. Canım yavrum kucağımdaydı. Hep süreç hızlı ilerlesin diye dua ederdim öyle de oldu. Canım acımadı diyemem ama öncesinde kendimi çok strese sokmuştum. Size tavsiyem gerçekten çok fazla araştırmak insanı strese sokuyor ve korkuya yol açıyor. Biraz uzun oldu ama inşallah tüm doğum bekleyen annelerin süreci güzel ilerler, benim gibi hızlı olur, sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu🙏🏼🥰🥰