Damla_111 Kızlar doğumum büyük ihtimalle sezaryen olacak şuan 31 haftalığım ilk çocuk 40 hafta da olur sezaryen olsa bile diyorlar kimisi de 37-38 de de doğar diyorlar bazıları da kız çocuk 37 de doğar diyorlar benimkisi erkek 40 hafta da mı sezaryene alırlar
Anonimb Damla_111 benimde ilk sezeryan, erkek. Dr 39. Haftada alacak. İlkleri sıkıntı yoksa 39 bekliyolar sanırım. 38 küsürler istemiştim ama Dr solunum sıkıntısı vs olur yoğun bakım girmesin boş yere 39 alalım dedi
Kelebek06 Damla_111 suyum gelmişti belki döner diye bekleyelim dedi doktor 38+4 doğdu.Suan ikici sezaryen doktor 39 kadar bekleyelim dedi ama benimde çocuk ilk haftadan beri 1 hafta ileride 37 haftadayim ama 38 haftada gözüküyor ultrosonda
brcmntrc @Damla_111 Benim ilk doğumum 38+5 de sezeryan oldu. Bebeğim tersti o yüzden bekletmek istemediler. Cinsiyetle pek alakası olduğunu düşünmüyorum duymadım daha önce.
limonlucheesecakee İlk doğumda olmadığı için 38+3de sezeryana alınmıştm acil şuan 2.sezeryanim olcak nasipse doktr tam 39.haftaya verdi . Ağrı kanama vs olursa gel demişti ama 2.bekliyolarmis 39u
Damla_111 @Kelebek06 canım benim de 31 haftalık normal de ama ultrason da 33 haftalık ultrasondaki hafta mı doğru ona göre mi doğum yapacağım
Kelebek06 Damla_111 bende onu anlamadım misal bende 5 haftada gittim doktor regli tarihine göre 5 ama ultrasonda 6 haftalık dedi Şimdide en son 34 haftada gittim 35 haftalık gözüküyor dedi 1 hafta ileride dedi. Şimdi 37 haftalığım .
limonlucheesecakee Damla_111 aynen hareket azaldı diye yatisim verdildi açılma vs olmadı kalp atışı sknti oldu diye acil sezeryana alindm . Çocuk ve anneye bağlı birazda sürece ve gidişata göre hafta her zman değişiyor
Kelebek06 Damla_111 ben yarın gidecem sorayım . Ama nette araştırdım 1 ve 2 hafta ileriyse şeker kontrol edilmesi gerekiyormuş büyük ihtimal şeker olduğu anlamına gelebiliyormus ya da tam rengli tarihini bilmediğimiz veya erken döllenme gerçekleşmiş olabilirmis ama 3 hafta gibi ilerilik söz konusuysa bu bebeğin iri olduğu ailede iri yapılı değilse şekerden supheliniyormus çok dikkat edilmesi gerekiyormuş.Erken doğuma yol açabiliyormus.