2prensesannesiiii kızlar benim regl döngüm düzensiz ağustosta regl oldum döngüm 40 gün sürmüş eylülde döngüm 43 gün sürmüş şuan reglım döngüm 50 gün sürmüş kaç kez dra gittim kist yok hormon değerlerim iyi bi tek prolaktik yüksekti o da emzirmeden kaynaklı emzirme 2 aydır yok amh düşüklüğü de regl düzensizliği yapıyormuş hormon testlerim iyi amh baktırmalı mıyım ? bu konuya hakim olanlar bilgi verir misiniz ?
myangelson 2prensesannesiiii genelde amh çok istemiyorlar doktorlar hormonlar normalse veya yaş çok ileri değilse. Bana öyle demişlerdi. Ama benim mesela hormonlarım normaldi lh çok hafif yüksekti onu da tek doktor söyledi, ultrason tanili pcosum var. Amh istemiştim ona bakilmisti 15 e yakın çıkmıştı bu da pcos u kesinlestiriyordu.
2prensesannesiiii myangelson fsh 4.47 lh 5.73 prolaktin 32.92 emziriyordum bu testi verdiğimde emzirmeyi kestim eylülde o günden bu yana döngüm 50 gün sürdü kasımın 4ü regl oldum ekim hiç regl olmadım reglım düzene girer deniliyordu hemen ama düzelme yok malesef kistim yok denildi rahmede bakıldı niye böyle oluyor anlamadım amh düşüklüğününde düzensizlik yaptığını bugün öğrendim yaşım 28
hannemisali Benim de LH/FSH değerlerim iyi, diğer hormonlarım da gayet iyi fakat 1.5 senedir çocuğumuz olmuyor diye doktor amh bakılsın dedi. Yapay zekaya da sordum ben bu konuyu o da kadınların %30-40 ı LH ve FSH normal olsa da Amh düşük çıkabiliyor dedi
benberyy hannemisali benim gibi mesela fsh 5.58 lh sınırda yüksek 10.7 amh 0.89 cikti lh/fsh 1.9 oluyor pcos olabilir ama ozaman amh yüksek cikmaz miydi
2prensesannesiiii hannemisali benim 2 kızım var öncesinde de 3 düşüğüm var ama 25 26 yaşında gebeliklerim oldu şuan 28 yaşındayım ve yaz ayından beri çok düzensiz regl görüyorum bu da beni rahatsız etmeye başladı bugün bi video geldi karşıma amh düşüklüğünün de regl düzensizliği yaptığına dair sorayım bi dedim verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim🙏🏻
myangelson 2prensesannesiiii normal gibi duruyor tam bilmiyorum da. Yani mantıken düşününce düşüklük de düzensizlik yapabilir evet. Emzirme sürecinde normal miydi düzen? Prolaktin normale donmediyse ondan olabilir mi acaba? Yakın zamanda hormon bakılmadi galiba
2prensesannesiiii myangelson ben 16 eylül yapmıştım bu hormon testini temmuz ayından beri düzensiz gidiyor diye regl döngüm sonra emzirmeyi bu testten sonra kestim vakti zamanı da gelmişti 16 eylül regldım ekim hiç regl görmedim 4 kasımda regl oldum düzen hala yok bakalım bi sonraki nasıl olacak gebelik düşünüyorum bu durumlardan dolayı hazır olup deneyemedik bi türlü bu seneyide korunarak geçiririm gerekli tahlillerimi yaparım bakarım ne var ne yok ona göre deneriz artık amh düşükse bi tedavi yolu var mı
myangelson 2prensesannesiiii yani düzensiz adet olsa da neden denemiyorsunuz ki deneyin yumurtlama denk gelebilir sonuçta. Amh yumurta rezervi düşüklüğü oluyor tedavisi var mı pek bilmiyorum. Arkadaşımın da amh baya düşük çıkmıştı bir kaç tane takviye verildi ama doğal yolla gebelik oldu 2 kere falan. Onun yaşı var tabi yaşına göre düşük çıkmasını normal karşılıyor doktorlar
2prensesannesiiii myangelson anladım canım bi baktırayım ne oluyor ne bitiyor rahmimde ondan sonra bakacağım artık 🙏🏻 bi randevu bakayım devlet hastanesi amh testi yapmıyor dimi
myangelson 2prensesannesiiii tabiki sadece düzensiz olduğu için yakın zamanda yumurtlama olmazsa baya bir test gider en fazla 😄 mesela ben en son nisanda adet oldum haziranin sonuna doğru hamile kalmışım. 10 temmuzda hamilelik öğrenmiştim 😄
2prensesannesiiii myangelson aaa maşşallah geç yumurtlamışsın demek şu testlerimi yaptırayım adım atacağım hayırlısıyla gebeliğe 🥰🙏🏻
myangelson 2prensesannesiiii evet baya geç yumurtlama oldu bize de sürpriz oldu 😄 doktorlar bile sasiriyordu adet tarihi verirken baya zorlandılar 😄😄