kartanesi___ bu kişiye göre değişir bence ben emzirme yastığı almıştım ama doğumda hastaneye götürmemiştim sonra sarılık için bi gün hastanede kalmıştık o zamanda götürmedim ama orda yastık koymuştum altıma rahat edememiştim keşke hep yanıma alsaydım demiştim, emzirme sütyeni de doğumdan sonra memeler süt dolduğu için ağırlık yapıyor yani sütyen takmadan duramıyordum ben en azından sütyen biraz olsun hafifletiyordu ve destekliyordu, normal sütyenle memeyi çıkart emzir zor olur diye emzirme sütyeni daha mantıklı diye düşünüyorum
Reflü yatağı da bebek reflü olmaksızın gerekli çünkü daha doğar doğmaz yanımıza küçük beşikle hastane odasına getirdikleri şey de eğimli derseniz ki ben yatağını eğimli yaparım o zaman gerek yok ama bebeklerin eğimli yatması karnı doyduktan sonra şart, puseti anlayamadım yorum yok, göğüs pompası kesin şart sütünüzü saklamayacak olsanız bile fazla süt meme de kaldığı zaman mastit olunuyor, doğumdan önce alıp yıkayıp hazır edin bence, benim 2. Gebeliğim ben elektrikli tercih etmeyeceğim doğum yaklaştığında hastane tipi pompa kiralamayı düşünüyorum açıkçası hem stok yapmak hemde sütüm olmazsa geri sütü getirmek için hastane tipi pompa daha iyi çekimi güçlü, ayrıca ben ilk çocuğumu 3-4 ay emzirebildim sonrasında 6 aya kadar buzlukta ki stokladığım sütlerle ve mamayla besledim, çok olmayacak şekilde stok yapmakta mantıklı her ihtimale karşı