Ağustos 27 de doğum yaptım anca yazma fırsatım oldu.
hamileliğimi hep bu uygulamada geçirdim bir sürü sordum bir sürü cevapladım. Bir ara sancıya kafayı takmıştım sancı nasıl bir şey diye sorup duruyordum herkes bi yorum yapıyordu adet ağrısının biraz üstü ya da işte anlıyorsun sancı gelince merak etme diyenler falan haklıymış toplanın anlatıyorum 😅
Annem doğumuma yakın yurtdışından geldi ama izni sınırlıydı annemi yolcu ettim. Doğuma görmeyi çok istiyordu her yolu denedik ama bizim kız gelmedi. Sonra aynı gün akşam ablam ve erkek arkadaşı bize geldi kek patates salatası çay falan bir şeyler hazırladık yedik içtik baktılar eşimin işi uzayacak biz kalkalım madem gittiler bende yorgun hissettim uzanayım diye yatağıma geçtim telefonla vakit geçiriyordum sonra sol kasıgıma bir bıçak sapladı gibi oldu aaaa diye hafif tonda bi kıvrandım elimi oraya götürmeden tık diye bi ses geldi ne oluyor dedim ayağa kalktım bacaklarımdan sular aktı hiç böyle beklemiyordum 😅 su şeffaf olsaydı aileme haber verip biraz evde vakit geçirecektim ama suyun kanlı geldiği için tedirgin oldum doktorumu aradım oda hastaneye git baksınlar bi dedi. Eşimi aradım işteydi açamadı ablamları aradım oysaki eve yeni girmişler malum İstanbul 😅 inanmadılar suyum geldi diyorum şaka yapma diyorlar eşimi arıyorum inanmıyor çünkü nedennnnm anksiyete var bende vebu kadar sakin olacağımı düşünmüyorlar 😂 ablamlar hemen bana doğru yola çıktı eşimi de dizi yapımcısı almış eve doğru çıkmışlar 😂 ben de o sırada bulaşıklar kokmasın diye makinayı yerleştiriyorum 😂 ( maksat anksiyete düşünmeyeyim sakin kalayım) beni aldılar hastaneye doğru yola çıktık hastane yolunda ufak ufak sancılarım gelmeye başladı hastaneye girdik ben doğuruyorum diye girdim 😂 çalıştığım hastaneydi çünkü. Yukarı aldılar bi muayene edildim sonra yatış verdiler heh dedim tamam doguruyorum. Daha üstümü değişmeden sancılar öyle sık gelmeye başladı ki öyle diğerlerinin dediği gibi 10 dakikada bir falan değil yani direkt yolda 5 dakika ile başladım bence ben hastaneye gelince de 3 dakikada bire falan düştü diye düşünüyorum çünkü o an dakika saymam mümkün değil öyle sık geliyor canımın acısına bakamıyorum. üstümü bile değişmeden epidural sordum düşünün. Üstümü değiştirdiler anestezi kan falan sonucuna bakıp öyle yapacakmış ay allahım yalvarıyorum artık yakın epidurali diye. epidurali bi taktılar ohhhhhh kısa bi rahatlama. Açılmam cok hızlı gidiyordu yüksek ihtimal çünkü bayagı kustum ( ona bağlıymış). sabaha karşı artık açılma tam doğumhaneye alıyoruz dediler bu arada epiduralin etkisi bayagı azaldı tekrar yapmadılar niye bilmiyorum. Tam açıklıkla gittiğim doğumda 3 buçuk saat kaldım ıkın Allah ıkın yok ( bence ıkınmayı bilmiyordum 😂) ve epiduraldan dolayı sanırım bacağım çok uyuştu kalça çok uyuştu hissedemediğim için ıkınamadım ve çok yorulmuştum sonra doktorum geldi çok puşelemişsiniz şişmiş dedi vajinam için. Haydi bakalım doguralım artık yeter dedi ebe karnıma bastırdı offf çok fenaydı doktor da alttan destekledi bu süreç çok kötüydü ağrılı bir işlem ama bebişin sağlığı için her şey :) neyse bizim kız kafası çıktı hissettim sonra vücudu çıktı o an dünyalara bedeldi tekrar olsa yine o ağrıyı çekerdim. Çok uzun yazdım ama ağır bi anksiyete yaşayan biri olarak diyebilirim ki normal doğum yapabilirsiniz gerçekten bu mümkün ben yaptıysam herkes yapar. Ve sonrası o ağrı falan umrumda olmadı şimdi bebişim yanımda ve binlerce kez şükrediyorum öyle güzel ki… minik Japon’um yanımda uyuyor. gözlerim doldu yazarken 🥹 sağlıcakla kalın