9 ay boyunca burda herkesin doğum hikayelerini okudum nerdeyse kimisini okuyunca motive oldum kimisini okuyunca gerçekten çok korktum. Ama herkesin doğum hikayesi farklıdır kısmına çok katılıyorum. Ve bende bahsetmek istiyorum eminim ki çok yardımcı olucak bu yazdıklarım size.
Bakın cam sakura fazla kuralcı biyer ama ben mantıksız hiçbir kuralını görmedim gerçekten çok güzel idare ediyolar herşeyi. Ben 41 haftalık olduğum için hiç sancım ve açıklığımda olmadığı için yatırıp suni sancıyla baslaticaklardi doğumu mu.
Geldim acilden tut yukarı doğum katına kadar aşırı ilgiliydi herkes Tek bir ters haraketlerini görmedim. Sadece dediklerini yapicaksiniz emin olun var bildikleri. Önce beni muane odası var oraya aldılar doğumhane katında oraya doktor geldi. Genç asistan doktordu ama çok bilgiydi belli. Öncelikle bunu kabul edin asistan doktorlar tek başlarına hiçbir kararı vermez. Başlarına danışır o yüzden ben asistan doktor istemiyorum filan demeyin 😅
Sonra beni giydirip sancı cekecegim odaya götürdüler, orda hiç açıklığım olmadığı için biraz fazla muaneye tâbi oldum ama meğer bı sebebi varmış. Önce alttan bı fitil taktilar 3-4 cm açıklığım olustu ve sancım oldu birazcık. Sonra üst üste çok kişi gelince anladım muane ederken hepsi aynı şeyi söyledi çatısı aşırı dar.
Çünkü cam sakura mecbur kalmadan asla sezeryana almadıklarını biliyorum ama bana hiç eziyet etmeden ameliyata aldılar. O çatı çok riskli olur bebek sıkışır dediler.
Orda yapılan sezeryan için yok ben hissettim yok beni canlı canlı kestiler diyenleri duydum. Gerçekten hepsi kafası yarım olmalı.
Arkadaşlar uyusturuyolar tabiki ve kontrol sagliyolar defalarca. Baskı hissediyorsun böyle cekistirmeler oluyor ama oda bebeği dakikalarla yarışarak aldıkları için. En sonda kanama kontrol yapiyolar bastiriyolar. Olası komplikasyonlar tabiki var benim mesela aşırı tansiyonum düştüğü için hafif sedasyonla uyuttular ameliyatın ortasında. Ama bana bebeğimi gösterip opturup öyle götürdüler. Sonra onu gözlem odasına aldılar benim ameliyatim bitince de bende gözlem odasında bekletildikten sonra odamıza çıktık. İkimizde iyiyiz çok şükür önemli olanda bu degilmi😊 ama dediğim gibi dediklerini yapmalisiniz karşı gelerek hicbiryere varamazsiniz.