Tug90 Merhaba arkadaşlar 25 haftalık gebeyim 23. Hafta detaylı ultrasonda serviks uzunluğumun 33mm olarak ölçmüştü doktorum iki hafta sonra bugün tekrar kontrole gittiğimde uzunluğumu 18 ölçtü ve rahim içinin açıldığını söyledi ciğer geliştici vuruldum şuan gözlem altındayım progestan fitil verdi durum gidişatına göre hareket edeceğiz dedi bu şekilde olup 30 hafatyı ve artılarını gören var mı . Aşırı derecede stresliyim doğum olursa küvezde olacak vs vs beni bilgilendirirseniz çok sevinirim .
Bbgg Tug90 Rabbim işinizi rast getirsin rahim ağzı kısalığından ben de 17. Haftadan beri evde yatıyorum şuan 23. Haftadayız her günüm endişe işe geçiyor . İnşallah gününü bekler miniğiniz 🤲🏻18 ölçüldüğünde herhangi bir ağrı vs oldu mu tesadüfi mi farkedildi 🥺
greybrde Tug90 geçmiş olsun öncelikle arkadaşım ile aynı durumunuz hemen hemen en başından beri bu risk var şuan 30. Haftada
Bbgg Tug90 benim 28 mm ölçüldü sonra 31 mm de sabitlendi , progestan ve yatak istirahati ile bu hale geldi ama çok temkinliyim doktor 1 ay sonra gel diyor ben haftalık gidip ölçtürüyorum
Tug90 Bbgg ben öğrendikten sonra yine normal hatayıma dönüp misafir felan ağırladım şuan geçtiğimiz haftanın pişmanlığını yaşıyorum umarım kızçem biraz daha sabırlı olur stres yapmamaya çalışıyorum ama elimde değil
busra34__ Bbgg en son kaç ölçtürdün benim kadından 40 demişti en son🥲 35 38 40 olarak karından 35 -40 çıktı en son 15 inde gidicem naptın gidebildim mi
busra34__ Tug90 çok geçmiş olsun 🥲 bende aynıyım 35 -25-37- ölçüldü 😓 25 de kanamam vardı o yüzden o kadar düşük çıktı tahminimce Daha sonra karından 35-40 ölçüldü inşallah benim de düşmez dikkat ediyorum hep dinleniyorum size de bol şifalar diliyorum 😓 yorum yaptım ki üste çıksın🥲
Bbgg Tug90 ama bazen doktorlar bu değerleri çok normal görüyor ben mesela 31 mm diyorum yatıyorum diyorum başkasının doktoru daha erken haftada 30 mm ölçüp normal diyor kişi hayatına devam ediyor , ya da 30 lu haftalara gelmiş bir gebe var diyelim bebek ağırlık yaptıkça ilerleyen haftalarda kısalması zaten normal 33 mm çıkıyor doktor panik yapıyor , bu biraz hekimle de alakalı sizinki uyarmadı mı ilaç vermemiş miydi ilkten 🥺
Bbgg busra34__ sizin değerler çok iyi ❣️ benim 31 çıktı karından , hemen aynı gün başka doktora gittim vajinal baktı yine 31 dedi böyle kaldık bakalım inşallah düşmez de artar
Tug90 busra34__ çok teşekkür ederim bu yaklaşımınız için çünkü en ufak bir mesajda insanın modu değişiyor
Tug90 Bbgg şöyle söyleyim bunun artma ihtimali yok ve emin olun sizinki yirmibeşin üstünde olduğu için risk barındırmıyor ama benim değerim altında ve serviks ağzım huni şeklinde açıklığı var buyüzden heran her şey olabilir dedi doktorum ne kadar karnımda durursa o kadar kâr dedi
busra34__ Tug90 rica ederim ne demek inşallah en kısa süre içinde sağlığınıza kavuşur bebişimizi sağlıkla doğurursunuz
Bbgg Tug90 ben burda o kadar hikaye okudum ki anlatamam psikolojim bozuldu bir ara 😣 pozitif hikayeler de çok fazla stres yapmayın stres yaptıkça geriliyor maalesef , benim bi hafta 28 ölçtü bi hafta 52 ben şok oldum sonra bidaha gittim 33-31 bu şekilde oldu
busra34__ Bbgg aynen her doktor ayrı bir şey diyor bu konuda cidden bende fazla şey okudum benim 25 çıktığında acil serklaj diye yönlendirdiler kolumda serum damar yolu açıktı radyolojiye gittim 5 dk geçti sadece aradan 37 ölçtü ve devamı da var dedi 40 a kadar devam gibi dedi radyolojideki doktor ve bana dedi ki 30 aşşağısında riskli bulduklarıma yapıyorum serklajı senin ihtyiacın yok o yüzden kendini yorma bol bol dinlenmen lazım sadece kişisel ihtiyaçlarını karşıla demişti 37 deyken çünkü o zaman 11+6 haftalıktım kanamam da vardı ztn sizle konuşmuştuk ondan sonra dikkat ettim genelde alttan 35 ölçüldü
Tug90 Bbgg şuan kaç haftalıksınız, benim ilk ölçüldüğünde takip doktorum değildi oyğzden direkt kendi doktoruma yönlendirdi oda bana bu seni doğuma kadar götürür stres yapma demişti ama ben bu geçtiğimiz haftanın her günü misafir ağırladım mobilya beşik için gittim herkesin vücut direnci farklı görüyoruz amuda kalkan gebeler bile oluyor. O zamanda gerek görmemişti acaba hekimimin yanlış bir yaklaşımımıydı bu diye içim içimide kemirmiyor değil yarın tekrar çağırdı bu gece yatış verdi ama istemedim ama yarın daha az ölçerse direkt yatış dedi bende yarın hem kendi doktoruma hemde devlet hastenesine danışmak için gitmeyi planlıyorum süreçleeimiz hayırlısıyla güzel sonuçlabır inşaAllah sağlıklı sıhhatli kucağımıza almak nasip olsun
Bbgg Tug90 aminn inşallahh 🤲🏻 ben şuan 23. Haftadayım. Benim doktorum da panikleyecek bir durum olmadığını söylüyor 1 ay sonra gel diyor 1 ay hiç bakılmadan olur mu böyle riskli gebeliklerde 🙄 hafif ağrım olsun kendini yordun mu ayakta mı kaldın vs diyor . Tüm kontrol elimizde zannediyoruz ama öyle olmuyor maalesef saatlik değişebilen bir şey , bir kişide okumuştum mesela bir gün önceden 35 küsür çıkmış ertesi gün açılmış .. biraz dua biraz sabır diyerek gün saymaktan başka çare yok siz de böyle olsun istemezdiniz ki şuan elinizden gelenin en iyisini yapın bence dinlenin dua edin bebeğinizle konuşun
Tug90 Bbgg konuşmaya başladım bende şuan o an değil anneciğim diye alttan muayne ederken bizim zıppır hep ayağıyla oraya vuruyordu gördüm ,onun orada keyfi yerinde herhalde birde makat gelişli şuan allah korusun bir durum olduğunda sezeryan dedi doktorum
Bbgg Tug90 bebeğiniz ve sizin için hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah 🌸 inan sağlıkla gelsinler de normal sezeryan farketmez diyorum ben
miniminnacikk Merhabalar Perinatoloji gidin ,ben 20. Haftamda detaylı usg gittim ,hem kısalma hemde hunileşme görüldü , Hemen Perinatoloji görsün dedi vajinal usg de 8mm çıktı .. acil şekilde Serklaj yapıldı.. karından ve vajinal arasında çok fark ediyor ..
Tug90 miniminnacikk benimde durumum perinatoloji doktorunda detaylıda çıktı ilk 30 mmlerde ölçtüğü için sen bir git belki dikiş atar belki sadece progesteron verir demişti kendi doktoruma gittiğimde benimki sorun görmedi dün tekrar perinatolojide randevum vardı yatış verdi ama serkilaj için zamanımın geçtiğini şuanda yapılmasını çok riskli buldular hatta hani çocuk iki hafta içeride kalaın diye yaparken hata sonucu suyunu delme riskini alamam dedi dün akşam rüyamda gelen bir müdale etti giden bir müdahale etti bir tıpa koymadıkları kaldı zor saatler geçirdim