Burcuneris Merhaba kızlar 38 + 0'da dünyaya getirdiğim Dünyalar güzeli bebeğimin doğum hikayesinden bahsetmek istiyorum. Hamilelik sürecim bayağı zorlu geçmişti kan pıhtılaşmasından dolayı iğneler kullandım. başlarda plasenta aşağıdaydı çok dikkat ettim sürekli yattım. Fakat hepsine değdi. oğlumu kucağıma aldığımda tüm sıkıntılarımı unuttum size tavsiyelerde bulunmak istiyorum birazcık uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın. Anne karnındayken sürekli klasik müzik ve sureler dinlettim kulaklığı karnıma taktım ve açtım müziği. hep çok sakin alamayan bir bebeğin olacağını hayal ettim. Ve hayal ettiğim gibi de oldu çok şükür. Sezeryanla dünyaya getirdiğim bebeğimin doğumundan itibaren Herşeyiyle kendim ilgilendim. Dedemin annesinin bir lafı vardı çocuğa ne kadar çok el değerse O kadar huy kapar derdi. bu bilinç altıma yerleşmiş olmalı ki anneme kayınvalideme kimseye dokundurmadım çocuğu zaten enfeksiyon kapmasından da korkuyordum. Dikişlerim de o kadar zorlamadığı için doğumdan itibaren altını değiştirdim kucağıma aldım ve hiç sakin uslu bir çocuk olacağına olan inancımı kaybetmedim şu an üç ay 22 günlük bir bebeğim var 8,5 kg 66 santim boyunda. Doğum kilosu 3.280 di boyuda 53 cm. sadece anne sütüyle besledim. İlk etapta sütüm gelmedi ama hiç pes etmedim geldiği kadarını içirdim Daha sonra sütünün artacağına da kendimi inandırdım ve arttı sütümün gelmediğini gören herkes ısrarla mama vermemi söylüyordu ama vermedim. doğumundan sonra da klasik müzik dinletmeye devam ettim Mozart'ın müzikleri gerçekten sakinleştiriyor bebekleri. Hiç uyku problem de yaşamadık akşam on gibi yatar sabah altıda kalkar emer yatar. 20 gündür gece uykusu önceleri geceleri 2 saate bir uyanır emerdi. bu şekilde Gündüzde en 2saate bir uyanır 1 saat uyanık kalır ve uyur. Zeka kartlarından aldım sürekli onları gösterdim onlarla alakalı hikayeler anlattım günde 20 dakika kitap okuyorum hiçbir şekilde ekran göstermiyorum Sizlere tavsiyem bunları yaparsanız sakin uyuyan ve bunlardan dolayı gelişimi güzel olan bebekleriniz olur. Ben hiç bir sorunum olmadığı halde insanların Doğum hikalerinden korktuğum için sezaryen oldum asla dinlemeyin kimseyi. Annelik öyle muhteşem birşey ki hissediyorsunuz zaten aç mı üşüyor mu gazı var mı sadece panik yapmayın ve çevrenizi dinlemeyin. Bebeğinizi anlamaya çalışın. Sütün artması için bol su için kırmızı et yemeye çalışın. Günde 1 kaşık tahin yiyin. Siz ne kadar sakin olursanız bebeğinizde öyle oluyor. Hepinize çok güzel doğumlar diliyorum Rabbim yardımcınız olsun güzel anneler ❤️🙏
Yasemincifci Burcuneris gözünüz atdın ben bu lafı cok sevdim cocuga ne kadsr el değerse o kadar cok huy kapar👍🏻 Bu teoriyle ilerleyeceğim bende zaten biz anneyiz biz yapmıycazda kim yapcak bebeğimizin dilini biz bileceğiz
Basakaya Canım sutun gelmediği zaman sonucta bebege yetmiyor o süt ve ac mı kalıyor bi sure bende mama vermek istemiyorum ama 2 3 gun gelmezse ne yapacağım.
Burcuneris Basakaya süt çok az geldi ilk etapta ama midesi zaten çok küçüktü o yüzden yettiğini düşündüm ben ama hiç gelmezse tabiiki mama verin 😊