Sarpatesinannesi kuzum sen ilişkiyi çok yapmışsın. Her yapılan ilişki de ileri hareketli ve toplam canlı sperm sayısı herzaman yüzdesel olarak daha fazla olur. Fakat toplam sperm de azalma olur. Ben senin yerinde olsam nasıl hareket ederdim. 3 günlük eşime cinsel pehriz yapmasını söylerdim.
Çatlama gününe 2-3 gün kala kullandığım ilaçla ortamı asidik yapardım. Hemen ilacı kullandıktan 1-2 saat sonra ilişki yapardım.
Bir daha da o ay ilişki yapmazdım. Vajinadaki asidik ortam henüz yeni olduğu için bir çok y kromozomuna sahip sperm belki o an ölürdü.
Kalan y kromozomuna sahip spermler yumurtlamaya kadar belli bir kısmı ömrünü tamamlardı. Elbette ömrünü tamamlamayan canlı y kromozomuna sahip spermler olacaktır. Fakat daha dayanıklı x kromozomuna sahip spermlerin daha çok olacağını düşünüyorum. Zaten 3 günlük pehrizle y kromozomuna sahip bir bölüm sperm erkek vücudunda çok fazla zaman geçirdiği için ömrünü tamamlamak üzere vajinaya giriyor. Bunlar genelde pehrizin 1. Gününde oluşan spermlerden bahsediyorum. 2. Ve 3. Gün oluşan y kromozomlu spermler biraz daha genç olacaktır. Fakat pehrizin 1. Günündeki x kromozomlu dişi spermler hala aktif bir şekilde dayanıklı olacaktır.
Bu yüzden keşke bu şekilde yapsaydın. Çatlamadan 2-3 gün önce tek bir ilişki ile hamile kalmak çok yüksek olasılık değil ama olacaksa da bu şekilde olması için 1 sene uğraşırdım.