Elf_ars Anaokulu ve kreş öğretmenliği diğer öğretmenliklerden çok farklı.. Size “ben de şikayet ederdim” diyen öğretmenler var görüyorum ve maalesef üzülüyorum. Asla savunmamak ile birlikte 20 küçük çocuğu dinlemeye, kontrol etmeye, sevgi verip bir şeyler öğretmeye çalıştığınızı düşünün. Hepsine gerçekten aynı şekilde yaklaşamıyorsunuz. İlla ki biri ilgisiz kalıyor, biri keşfedilmeyi bekliyor, biri de ilgi delisi oluyor.. Biz öğretmenlerin görevi aslında ilgisiz kalan ve keşfedilmeyi bekleyenlere yönelmek olmalı. Çocuk psikolojisi öyle bir hassas konu ki.. Dediğim gibi çocuğunuz öğretmenin dikkatini çekmek, ilgisini istemek için bile böyle bir şey demiş olabilir. Bunu bilinçli yapmıyor bu arada. Çocuklar böyledir. İlgi çekmek için ağlarlar, bazen hırçın davranırlar hatta bazen de garip. Siz arada koruyucu rol üstlenmelisiniz. Eğer ki dediği gibi maalesef ki “pislik” bir öğretmen ise gözlemleyin takipçisi olun emin olursanız şikayet edin. Bu durumda miniğinizi gözlemlemeniz de bir o kadar önemli.. Eğer ki dediği gibi bir durum söz konusu değilse bunu ona uygun dille rehber öğretmen ve öğretmeni aktarmalı.. Sizin yerinizde ben olsam en başta öğretmen ve rehber öğretmen ile dediğim gibi yüz yüze meeting isterim. Orada da zaten öğretmen hal ve tavırlarından fark edersiniz. Çocuğunuzu kazanmasını istediğinizi söyleyin. Eğer ki gerçek bir öğretmen ise bir çocuğun hayatına dokunmayı zaten isteyecektir..