kartanesi___ ilk 2 ’si vajinal doğum oldu çünkü devlet takipliydim isteğe bağlı birşey değildi zorunlu tutuyorlardı 8 ve 10 sene önce hâlâ daha öyle mi bilmiyorum şuan 3.gebeligim başından kanama sorunu ćektigim için özel kliniğe gidiyorum doğumda üniversite hastanesinde olucak doktorum şuanlik vajinal müsait diyor ama kanımda sorun var bende bile şuan belli değil doğumun nasıl olacağı (vajinalin nasıl ilerlediğini bildiğim için ben o yüzden normal doğum istiyorum ama inşallah ebeler iyi çıkar karşima bazıları cidden zorla çalıştırılıyorlarmış gibi davranislari hoş olmuyor…Bence doğumların ikiside kolay birşey değil normalde başindan çekiyorsun(sonrasında da zorlukları var ama yazarsam uzun sürer😅) sezeryanin da zorlukları olduğunu düşünüyorum tabi bu kişiden kişiye değişiyor kimi var hemen ayağa kalkıyor kimi var yerinden kaynaşamıyor….Ama sırf sezeryan istiyorsun diye de çevrendekilerin kötü yorum yapması sinir bozucu senin bedenin senin kararın saygı duymaları şart.Konuşmadan duramazlar o yüzden nasıl doğum yapacağını söyleme bence son günlerde sinirlerini bozmasinlar😊