Cakalllsebahat-0 tek bi seferlık sağımla mastit olması şaşırttı beni açıkcası sağım makinesinin ağzı göğüs ucunuza büyük gelip yara yapmış olabilir mi ya da belki kanalların açılmamış olabilir bilemedim, hepimiz aynı süreçlerden geçtik 🥲 bence sağmaya devam etmelisin ki kanalların açılsın benim sütüm az geliyordu ama göğüslerim şişti sağım yaparken sürekli masaj yapıyordum yukardan aşağı uca doğru parmaklarımla bastırıyordum çok rahatlattı; kanalların açılması için sıcak kompres yapman gerekiyor tülbenti çok sıcak olmayacak suda ıslatıp sar biraz göğüslerine.. çene kaslarının güçlenmesi için emzik kullanabilirsin ve ben biberon kullanmıştım zaten şuan meme reddin var en azından karnı doysun memeye alıştırırsın çenesi kuvvetlensin, aventin 0+ biberonunu aldım akışı 0 olsun onda da çenesi kuvvetlenir bizde de meme reddi yaptı ama herseferinde önce memeyi sundum istemiyorsa biberonla mama verdim yada sütümü sağdım verdim sonra şırınga ile göğüsümün üstünden mama yada süt damlatıyodum onu emerken memeyi de emsin çeksin diye 3-4 dk sonra bırakıyodu tekrar damlatıyodum, şimdi 42 günlük maşallah diyeyim memeden ayrılmıyor 🥲 yani demem o ki ilk süreçleri atlatınca stres gidince çocukta bi şekilde memeye geri geliyor sen kendini strese sokma