byznrblgn Hanımlar selamm, 10+3 deyiz. 2 hafta sonra kontrolüm var ve doktor bu testleri isteyip istemediğimi soracak. Sizce yaptırılmalı mı? Eşim yaptıralım diyor ben kararsızım
powerpuffgirlss byznrblgn yaptirabiliyosaniz fetal daha iyi ve dogruluk orani daha yuksek benimki doğum paketinde vardi o yuzden ikili yaptirdim
ylnydgd byznrblgn bebeğin sağlık durumunu öğrenmek için tabi ki yapılması gerekli. Maddi olarak zorlamayacaksa Fetal DNA daha temiz oluyor. Bebek hasta olsa da doğurcam diyebilirsiniz ama bazı hastalıklar bebek doğmuyor genel olarak ve anneyi de zehirleyebiliyor. Ama doğabileceği bir rahatsızlıksa ve siz de doğuracaksanız en azından neye hazır olmanız gerektiğini biliyor olursunuz. Sağlık taramaları gerçekten önemli umarım yaptırırsınız
doimom byznrblgn ikili testlerde yanılma payı oluyormuş %70 doğru sonuç veriyormuş. İmkanınız da varsa fetal dna yaptırın derim, diğerlerini yaptırmaya da gerek kalmıyor tek bu testle halledebilirsiniz🙏🏻
Eylulshn byznrblgn kesin doğurmayı düşünüyorum diyorsan yaptırma derim şahsen ben yaptırmadım doktorumda kesin sonuç vermediğini ve bi tedavisi olmadığını sadece bilgi için yaptıracağımı söyleyince istemediğimi belirttim riskli denilen bebekler sapasağlam oluyor çektiğin stresle kalıyorsun bence
byznrblgn @ylnydgd maddi olarak hiç önemli değil sağlıklı olsun yeter ki. Dediğiniz açıdan düşününce yaptırmaya karar verdim çok teşekkür ederim
ylnydgd byznrblgn çok sevindim 🙏 ikiniz de sağlıklı bir şekilde süreci halledersiniz inşallah. Fetal DNA dan sonra insanın içi gerçekten ferahlıyor bonus olarak erkenden cinsiyeti de kesin şekilde öğrenmiş oluyorsunuz :))
doimom byznrblgn evet doktorum da söylemişti eğer bunu yaptırırsan ikili üçlü dörtlü gerek olmuyor. 11.haftada fetal dna yaptırdım sadece
byznrblgn ylnydgd aaaa bak bunu bilmiyordumm çok iyiymiş Amin inşallah tekrardan çok teşekkür ediyorum 🩷
Acemianne27 byznrblgn merhaba haftasında ikili test yaptırdım hastane yorumlayamadı cihazları kötüymüş her neyse dedim 3 lü testimi faklı bir hastende vereyim ondada riskli çıktı yani eşim Bana daha öncesinden söylemişti yaptıralım diye kulak ardına attım şimdi o kadar pişmanım ki Fetal DNA nın kanını verdim bugün 10 gün oldu sonucum hala çıkmadı her gece rüyalarıma giriyor imkanınız var ise 2 liyi 3 lüyü bir kenara atın Fetal DNA verin
geceannesi byznrblgn benim doktorum çok iyi bir doktor ikili taramayı yaptık gerek yoksa fetala gerek yok çok pahalı dedi… Maddi imkanları olup cinsiyeti erkenden öğrenmek isteyenler de genelde fetal yaptırıyor
Annesii66 byznrblgn tarama testleri başlı başına saçmalık sadece oran veriyor gereksiz can sıkıyor sağlıklı olmayabilir de ? İyide insan da düşüp ölebilirde bence yaptırmayın dörtlü taramayı yaptırmak gibi bir halt yedim malesef ki riskli çıktı ve doktor sıvı aldır karnından sağlıklıysa da ölebilir bebeğin ama dedi yüzüme direk haftalarca kendime gelemedim rabbimden ne gelirse şuan 30 haftalık hamileyim iki kez detaylıya girdim bir sorun yoktu şükür ama eğer imkanınınız varsa kafanıza takacaksanız fetal dna en iyisi
susamtanecigim Her görüşe saygım var ama tarama testleri başlı başına bir stres kaynağı olduğunu düşünüyorum. Ben çok pişmanım yaptırdığım için. %30 yanlış sonuç veren bir testte insanın psikolojisini bozmaktan başka bir şey değil.
[silindi] byznrblgn ya herkes çok karşı çıkıyor ama çok saçma yani. Yaptırın tabikide sonuçta anneye veya bebeğe bi zararı yok bu testlerin normal ultarsondan bakıp kan tahlili alıyor yani. Ben dün oldum. Bebeğinizde bir sorun carsa erkenden teşhis edilir ve tedavi olur yani. Bazıları yok bebekde kötü birşey çıksa napıcsm ne edicrm kendili strese sokucam falan filan diyor ama bana göre komple geri kafalılık yani çocugunu merak edip evhamlanmıyorsan ultrasonada sokma ne diye her hafta gidip baktıyorsunuz ki o zaman yani. Bence kesinlikle her türlü testi yaptırın hem sizin sağlıgunux hemde bebeğinizin sağlıgı herşeyfen önemli. Kontrol ettirin tabikide. Allah korusun birşey çıksa en azından önlem alırsınız yani
Annesii66 [silindi] tarama testleri genelde kromozom farkını ölçüyor benim dörtlü taramam riskli çıktı anne karnında her hangi bir müdahalesi yok birde doğruysa bile ve doktor gözlerimin içine baka baka sıvı aldırın karnınızdan kesin sonuç o zaman belli olur bebeğiniz sağlamsa aldırdığınız sıvı yüzünden ölebilir sağlam değilse bebeğinizi aldırabilirsiniz dedi bir anneye söylenecek şeyler mi? Tarama testleri bir çok ülkede yasaklanmış yapılmıyor bile bence yapılması kadar saçma birşey de yok şimdiki aklım olsa aslaaa…. Mantıklı olan fetal dna
Senasome byznrblgn çocuk otizmli olsa aldıracak mısın asıl soru bu. Eğer aldıracaksan yaptırırsın aldırma niyetin yoksa tamamen gereksiz bir uygulama. Dogrulugu %100 değil. Dolayısıyla anneyi üzmekten başka ise yaramaz… otizmli denilip sapa sağlam doğan çok çocuk var. Yok yere anne gebeliğini kötü geçiriyor maalesef…