esrasahin66 dogaann
Allah razı olsun çok teşekkür ederim,hiç korkmayın herkesin doğum süreci kendine özel gerçekten. Benim canım çok tatlı olmasına rağmen 32 saat boyunca Allah öyle bir güç verdi ki nasıl dayandım hiç bilmiyorum.
39+2 iken normal kontrole diye gitmiştim,nst çekilirken tam nst sonunda bana sancı geldi ve o sırada bebeğimin kalp atışı düştü. Melisa hanım acil ultrasona aldı,ben olsam hemen ameliyata alırım ama nüseybe doktor nöbetci muhtemelen takip eder dedi öyle de oldu. Hemen sezeryan katına yatışım yapıldı ve nst ile takip süreci başladı. Kendi sancılarım vardı ama açılmam hiç yoktu. Ertesine gün sabaha kadar saatte 1-1 saat boyunca nst çekildi. Öğlen sancılarım tamamen bitmişti ve açılmam hâlâ hiç yoktu sancım olması için fitil verdiler. Ve ara sıra nstde bebeğin kalp atışı yine düşüyodu. Akşam 4 olduğunda onca sancıya,spor yürüyüş yapmama rağmen açılmam 2 cmydi. Saat 4ten sonra bebeğin kalbinde ciddi zayıflama oldu doktor geldi sezeryan kararı alıyoruz hiçbir şey yiyip içme dedi. 15 dk sonra bebeğin kalbi resmen durdu Allah Ece hanımdan razı olsun o an hızlıca odaya girip rahmime elini sokup bebeğin kalp atışını yükseltti. Ben hepsini nstden takip ediyodum. Sonra sedyeden sedyeye bile nasıl geçtim,beni ameliyathaneye nasıl uçurarak götürdüler anlatamam. 16.35te ameliyata girdim 16.50de bebeğim doğmuştu odaya geçmem 20 dk sürdü aşırı hızlı dikiş attılar beni çıkarttılar ameliyathaneden. Doktorum o kadar iyiydi ki ameliyat ederken bile beni sakinleştirmeye çalışıyodu bebeğin ve sen çok yoruldunuz birazdan kavuşacaksınız diye sakinleştiriyodu. Anestezi yapan bir abi vardı,çok iyiydi ben aşırı paniktim bana tüm süreci başımdan ayrılmadan anlattı,ameliyat bittiğinde dikiş atılırken dişlerim birbirine çarpıyodu,bebeği solunum için gözetime götürdüler korkudan ağlıyodum ordaki diğer görevli taşıma kapıda beklesin anneyi hemen dışarı alalım diye 2 kere aradı.Sedyeden sedyeye geçerken yaşı büyük bir abi vardı sana dokunabilir miyim? Elimi tutmak ister misin diye rızamı almadan hiçbir şey yapmadı.A’dan z’ye bütün herkes bana çok yardımcı oldu. Sonraki 2 gün boyunca da bütün hemşirelerden Allah razı olsun bir kere bile ne surat astılar ne ters cevap verdiler. Benim anestezim hemen geçmeye başladı ayaklarımı çok çabuk hissettim onda bile oo sen çok iyisin hemen toparlıycaksın belli falan diye motive ettiler. Velhasıl ben aşırı aşırı memnundum,refakatçim ablamdı o başka şehirden geldi,o bile durup durup bu nasıl güzel hastane diye övüp durdu 🤣
İnşallah sizin doğumlarınız benimkinden kolay olur,benim denk geldiğim insanlardan daha iyilerine denk gelirsiniz. Sadece diyceğim şey hiç korkmayın ve sürece güvenin 😍😍