bilge0607 2prensesannesiiii çok sevindim bişey çıkmamasina darısı bizlerin başına normalde büyüme bu kadar hızlı seyretmiyordu ama doktor Bebek büyüdükçe onunda büyümesi çok normal dedi doğumdan sonra bakilicak hemen
2prensesannesiiii bilge0607 bişey çıkmaz inşallah sizinde bu arada idrarını yapmamışta olabilir o an genişleme oluyor idrar yapınca normale dönüyor boyutu bilginiz olsun 🙏🏻🌸
2prensesannesiiii bilge0607 hayır balım ben şüphelenmiştim sadece araştırdım baya bi kaç dra sordum tek istedikleri ikili tarama testi oldu gösterdim temiz çıktığı için bundan bişey çıkmaz korkmayın demişlerdi 🙏🏻 yani böyle bi durumda ilk sorulan ikili tarama testi oluyor
bilge0607 2prensesannesiiii benimde ikili tarama testim temiz çıkmıştı sonrasında özele gittim bir kere oradaki doktor kafamı karıştırmisti olabilir vs diye daha sonra detaylı da perinatolojiye gittim gayet orada da herşeyi çok güzel çıktı Allah’ın izniyle sağlıkla gelir inşallah hepimizin bebekleri ☺️
Beys42 Benimde 19. Haftada doktor gördü. 6 ve 7 mm. Taip edelim dediler git gide büyüdü. En son doğumdan bir gün önce 11 mm di ikisi de. Suyumuzda iyiydi o yüzden doktor sorun görmedi. 37+6 da doğum yaptım sezeryan. 4 günlükken ultrason çekildik biri 12 mm diğeri 19 mm olmuş. Çocuk cerrahisine yönlendirdiler. Yarın gidecem inşallah bir sorun yoktur. Doğduğundan beridir de çişini fışkırtarak değil de damla damla yapıyor. Hiç olmadı sünnet ettirelim dedik. Bezini dolduruyor çişini yapıyor rengi de iyi dedi doktor ama damla damla yapıyor. Bakalım yarın doktor ne diyecek. Bütün bebişlere Rabbim şifa versin inşallah 🤲❤️
Bmlkjhvb Beys42 merhaba sezeryan doktor mu önerdi acaba . Böbrekleri nasıl zarar gelmemiştir inşallah
Beys42 Bmlkjhvb evet sezeryanı doktor istedi. Boyum kısa olduğu için (153) çatı darlığı vardır muhtelemen dedi. Riske gerek yok dedi. Elazığ üniversitesi tıp fakültesine gittik geçenlerde. Kan verdik idrar verdik ultrason çekildi tekrar. Biri 10 mm diğeri 20 mm ölçüldü. İdrar kan sonuçları temiz çıktı o yüzden ilaçlı siskopi çekildi. Ama sonuöları gösteremeden mesai bitince geri döndük. Sonda taktılar 3 tane doktor denedi takamadı kanaması oldu. En son doktor taktı. Bir yerlerde tıkanıklık var sanırım. Bizde sünnet yapmaya karar verdik. Önümüzdeki hafta bakacaz duruma. İnşallah sünnetle biraz açılma olur çişini rahat yapar. Ne olacak bilmiyorum. Rabbim şifa versin hepsine.
Merich Bizde 20 haftada öğrendik, sağ3.5 sol 4.8 demişlerdi. 22 haftalık gittiğimizde sağ 4.5 sol7.8 dediler. Tek taraflı büyüne olduğu söylendi. 10 ü geçmemesi gerekliymiş sanırım bende endişeyle bekliyorum her kontrolü. Keşke düzelmesi için bizim dışarıdan yapabileceğimiz bir şey olsa
Bmlkjhvb Merich bizim ki 33 haftalıkken göründü. Detaylıda çıkmamıştı. Umarım böbrekler zarar görmeden sağlıkla doğarlar
Bmlkjhvb Ben doğurdum bugün. Normal doğum oldu zordu, bebek kendi çıkamadı doktor elleleiryle müdahale etti öyle çıktı. Ulturosonda böbrek ve mesane normal çıktı fakat çiş yapmadı. Çiş yapmasını bekliyoruz
Busraaa16 Bmlkjhvb merhaba sağlıkla büyütün bebeğinizi 🌸 ürolojiye gittiniz mi inşallah güzel haberler almışsındır
Bmlkjhvb Busraaa16 gittik radyolog baktı puv dan şüphelenmediler bizde böbreklerde çift üreter varmiş. Şuan takip ediliyor.