Merhabalar. Artık çok sıkıldığım bir zaman dilimindeydim. Biraz zorlu bir hamilelik geçirdim. Kanamalar, siyatik ağrıları, karın ağrıları, gelişim geriliği vs biraz zorlu bir 9 ay oldu.
- Haftadan sonra ara ara ufak sancılarım olmaya başlamıştı. Alttan iğne batmalar gibi yürürken bi anda canımı yakıyordu. Ama kontrole her gittiğimde herhangi bir sancı çıkmıyor, bebek daha kanala inmemiş oluyordu. 39+4 te evden herhangi bir eşyamı almadan babamın beni hastaneye bırakmasını istemiştim. Kontrol için yine gidip dönücem düşüncesiyle.
Ama bu sefer öyle olmadı :)
Nstde yine bir sancı çıkmadı. Hatta ebe ile bebişin keyfi yerinde gelmeye niyeti yok diye konuşup gülmüştük.
Ta ki doktorun muayenesine kadar.
Ultrasonla baktıktan sonra alttan muayene yaptı ve 5 cm açıklığım olduğunu az bir sunu sancı ile 3 saat içinde doğum yapabileceğimi söyledi.
Suni sancıyı bazı okuduğum yorumlardan sonra istemiyordum fakat 5 cm açıklık olduğunu duyunca ve artık gerçekten bebişin doğmasını istediğim için kabul ettim. Herkese haber verip eşyalarımı getirttim ve doğum haneye girişim yapıldı. Suni sancı takıldı. Bir süre orada nst de yattıktan sonra beni pilates topunun üzerine aldılar. Ufak ufak sancılarım başlamıştı ama çok işe yarar sancılar değildi. 1-1,5 saat geçtikten sonra ebe suyumu patlatıp bebeği kanala yerleştirdi. İnanın korkulacak bir şey değildi. Rabbim o gücü veriyor. Sonrasında sancılarım daha da sıklaştı ve beni çatala alıp doktorumu çağırdılar. Tam da doktorumun dediği gibi toplam 3 saatin sonunda kızımı kucağıma aldım 🥹 Allah’ıma şükürler olsun. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah.