Sevgili anneler ve anne adayları
Sizlere kavuşma hikayemi yazacak vakti ancak buldum. 12. Haftada ikili taramada gelen 1:50 riskle başladı ağlamalarım ve risklerim fetal dna yaptırdım risk yok dendi sonra plasenta aşağıda yukarı çıkabilir dendi benim oğlumda aynı şekilde 6 yıl önce doğmuştu bu cümle beni korkutmuştu detaylı da hem plasenta aşağıda hemde tek arter tek ven denildi amniyosentez yaptırabilirsin dedi doktorlar ben hareketlerini hissettiğim kızımın düşük riski işe sonuçlanmasından korktum ve amniyosentezi reddim fetal dna ya güvendim ama çok ağladım plasenta yukarı çıkmadı ama hayatımı etkileyecek durumda da değil diye ben 32+3 e kadar işlerimi yaparak çalışarak geldim 32+3 gecesi aniden sıcaklığa uyandım oluk oluk kanamam vardı kendimi sakinleştirdim yataktan hiç kımıldamadan eşimi uyandırdım üzerimi giydirdi ama ambulans bekleyecek vaktim yoktu arabanın anahtarını alıp direk hastaneye gittim oğlum evde yattığı için eşim benle gelemezdi 6 yaşında bi çocuğu da gece yarısı korkutamazdım hastanete acile attım kendimi kanamam var dedim gerisi yok gözlerimi yoğun bakımda bir saat sonra açtım ve 2 gece yoğun bakımda kaldım 3 gün serviste lekelenmelerim olmaya başladı ama doğumu durdurmayı başarmıştık 36+6 ya kadar bi gece hastanede 3-4 gün evde kalarak geldim 36+6 da kızımla kavuşma günümüzdü müthiş bir korkum ve stresim vardı ameliyata girerken çok soğukkanlıydım kızımın küvöze girmesinden rahmimin alınmasından herşeyden korkuyordum ameliyata girdim spinal anesteziyi verdiler başladı ameliyat bebeğim doğdu ve ağladığını duyduğum an müthiş bir rahatlama geldi pediatri ekibine sürekli kızım sağlıklı mı diye sordum sağlıklıydı benim sağ yumurtalıkta kist çıktı kisti temizlediler plasenta yapışık çıktı onu ayırdılar bağırsaklarım da tıkanıklık varmış genel cerrah çağırdılar perinatalog ve kadın doğumcum beraber yaptılar bağırsakları da hallettikten sonra ben tüplerimi bağlayın demiştim onları da bağlayıp kapattılar ve kızımın yanına götürdüler minnacık bir kızdı 2370 gram 45 cm di beraber odaya çıktık rahmim alınmamıştı kızım sağlıklı ve yanımdaydı Herşey geçmişti 22 ekimde aldım yavru kuşumu kucağıma. Sizlerde inşallah sağlıcakla alın kucağınıza korkmayın Herşey güzel olacak ve oluyor da 🥰