Selamın aleyküm kızlar ne olur tecrübeli ve aynı durumu yaşayanlar yazsın.. iki gündür yüreğim yangın yeri.. 2. Gebeliğim ilk kızımı sağlıkla dünyaya getirdim ve detaylı ultrason yaptırmamıştım. Şimdi erkek bebeğe hamileyim tam 21. Haftamda Kayseri şehir hastanesinde detaylı ultrason yaptırdım.. gittiğimde bebeğe baktı ve bana hiç yorum yapmadı sonra dedi ki doktorunuz yeşilalan açtı mı ben bunun ne demek olduğunu bilmiyordum direkt MHRS‘den randevu aldığımı söyledim bunun üzerine bayağı gerildi ve başhekime bu duruma bir dur demesi gerektiğini soyleyecegim dedi sonra size rapor vermeyecegim çünkü her randevu alıp gelen hastaya böyle bakamam falan gibi saçma sapan şeyler söyledi.. Herneyse sonra çocuğa baktığında en son böbreğinde biraz genişleme var 4.4 mm kalbinde iki adet eken odak gördüm Ve ense kalınlığını 6.2 ölçtüm dedi bana amniosentez yaptırabilirsin dedi Birden fazla bulgur olduğu için genetik bir rahatsızlığı olabilirmiş ben de yaptırmak istemediğime dair imza atıp çıktım ama nasıl ağlıyorum daha sonra bilgisine güvendiğim başka bir kadın doğumcu uzmanına gittim özelde hastanede O da böbreklerine bir şey görmediğini sadece kalbinde iki ekojen odak gördüğünü ense kalınlığını ise 4.7 hadi çok zorlarsam 5 ölçüyorum dedi. Bebeğim genel olarak gelişiminde hiçbir problem yok bunları duyunca bir nebze rahatladım ama yine de için rahatlasın istiyorsan Nipt testi yaptırabilirsin dedi eşim de diyor ki para için değil ama ben çocuğumuzla bir şey olduğunu düşünmüyorum ama ben çok huzursuz ve endişeliyim başına gelip çocukta birşey olmadı diyen var mı ? Bu arada ikili tarama testim de normal gelmişti.