meteniinannesi Kızlar meme ucum olmadığı icin sağım yapıyorum, dün doğum yaptım ve ebeler sütümün henüz coğalmadığını ve mama takviyesi yapmam gerektiğini söyledi. Asıl sorum ; mama takviyesi yapanlar günde kaç defa kac ml veriyorsunuz?
hizlivecocuku meteniinannesi bu bebekten bebeğe değişir benim oğlum yenidoğanken 60 ml anne süt içiyordu sağıp besliyordum yoğun bakımda yatmıştı 1 hafta oradaki hemşirelerde önce 30 ml anne sütü vermişler diğer bebeklerin rutini o olduğu için ama benimki doymayınca üzerine mama da veriyorlarmış bunu duyunca neden mama veriyorsunuz evde bir dünya sağıp dondurduğum süt var isteyin fazlasını getireyim dedim öyle yaptım yani bi kaşıkla doyan bi yenidoğanım olmadı benim 😅
aybalasmom meteniinannesi sağdığım süt miktarına göre verdim ben. Az geldiyse çok az da mama verdim. Mesela saat 1 de süt verdiysem saat 2 de mama verdim 30 cc
bebeklerim__ Yeni doğan olduğu icin bunun hakkında bi bilgim yok ama bir çay kaşığı versen bile o an doyar bunu biliyorum. Kaç cc cikiyor da mama ver dediler ki hemen. O sarı sütünü sag sag ver nolur.cok kıymetli o
meteniinannesi hizlivecocuku Peki ilk günler fazla süt gelmemesi normal mi? Ebeler bana da 30 ml dediler ama kac defa söylemediler benimde sormak aklıma gelmedi
hizlivecocuku meteniinannesi tabii ki normal emziriyorsan her emzirme sonrası memeye uyarı vermeyi devam ettirmek için sağım da yap bu da bünye meselesi benim çocuğum yoğun bakımda diye olabilir onum fotoğrafını gördüğümde akıyordu sütüm direkt sağım yaparken de ya bebeğinize ait bir kıyafeti koklayın ya fotoğrafına bakın ya da direkt kendisine bakarak sağın çok etkili oluyor