cikos haftam itibariyle rahim yumuşamış açıklığım 3 cm olmuş bebeğimin suyu ufak ufak sızıntılarla geliyor haldeyken tek gelmeyen şey kendi sancılarımdı. 39+5 olduğumda nst de sancım ve kasılmam olduğu görüldü ve suyum da azaldığı için doktor yatış önerdi. suni sancı verilmeye başlandı ve 15 dakikada sancılarım düzene oturdu ve kestiler dozunu yükseltmeyi. açılmam gittikçe arttı ve sancılar dayanılmaz hal aldığında beni bağırtmaya başladı ve hemen epidural verdiler kısacık sürede rahatladım. nst ile takibe devam ettiler. açılmam arttıkça sancıları yeniden hissetmeye başladım 2. doz epidural girdiler yine çok rahatladım hemen ve açılmam 10 cm olunca doğumhaneye alındım sancı hisseder hissetmez ıkındım ama bu süre neredeyse 1 saati buldu sancım çok artınca bir doz daha epidural verdiler rahatladım imkanı olan gerçekten epidural alsın yani çok rahat oldu her şey ben asla dayanamazdım sancılarım hafiflemeseydi. suni sancıdan da neden korkulduğunu sezaryenle kıyaslandığını bilmiyorum ama benim işimi çok kolaylaştırdı. biraz doktor ittirdi biraz ben ıkındım derken kesisiz yırtıksız bir doğum oldu çünkü kendimi rahat hissettiğim için ıkınmam iyi oldu diye düşünüyorum daha güzel daha pozitif doğumlar sizler için diliyorum her şey gönlünüzce olsun kadınlar sizi çok seviyorum 🌼
Silaaaamom2025 cikos bazı doktorlar epidurali hiç önermiyor süreyi uzatıyor diye sancıları durduruyor çok önemliymiş doğru doz doğru zamanda yapılmalı diyolar bende çok isterdim de devlette doğum yapacağım için öyle bi şansım yok maleseff 😞
Beyzanurmomy cikos Maşallah canım epidurali ben de düşünüyorum ama sonrasında bir yan etki bıraktı mı önerir misin epidurali
bebeklerim__ Allah bağışlasın canim güle güle buytmk nasip olsun. Epidrual aldigin icin suni cok etkilememis o yüzden anlamamışsın neden korkuldugunu 🤭🤭