Eres26 Merhaba Sürecini bu şekilde ilerletenler yazabilir mi nası oldu Özel takipliyim çok küçük haftalarda sormuştum korkarsam en sonda falan diye zorlamayız demişti Şimdi hamileliğin cok iyi bebeğin pozisyonu iyi suyu iyi kordon dolanması yok rahim ağzına 4 cm kalmış illa normal deneyelim bi durum olursa gerekirse alırım sezeryana diyor Ben istemiyorum korkuyorum diyorum yaparsın diyor çatım uygunmuş Hemşiresi de doktor yokken bakanlık sıkıştırıyor sürekli baskı yapıyorlar falan dedi kafam iyice karıştı İlk gebeliğim , sancıdan kesiden vajinanin eski haline donmemesinden bebeğin ne zaman geleceğini bilememekten dolayı korkuyorum Planlı sezeryanda gününü belirleyip sabah gidiyorsun daha az stres Bu sene içerisinde özel hastanede isteğe bagli sezeryan olanlar bunu nası yaptırdınız yardım 38+4 bebek 3400 gr
[silindi] Eres26 özel hastanelerde Vajinal doğuma zorlamamaları lazım aslında. Doktorunuzu değiştirme imkanınız varsa o şekilde deneyin derim. Boşuna stres yaşamayın
Havin49_ Eres26 özelin ilk defa normal için zorladığını duydum Eltimin gelini ilk günden beri ben asla normal doğum yapmam dedi hep devlet e gitti belki doktorları ikna ederim diye ikna edemiyince son 2 ay kala doğumuna özel e gitti orda muayane oldu ve keyfi sezeryan yaptı
Daisyy000 Eres26 Mecburi sezaryen oldum. Çok zorlandım. Ablam vajinal doğum yaptı doğumu 5-7dk sürdü.Ve sonrasında normal hayatına devam etti. Ben 1 hafta hayattan kopmuş gibiydim,gözüm çocuğumu falan görmedi .İmkan olsa vajinal yapmayı çok isterdim..
papatyahanim1 Eres26 yani şöyle diyim sana sezeryanda doğum kolay evet ama sezeryan sonrası biraz zor gibi , dikiş ağrıların oluyor oturup kalkmakta zorlaniyorsun . Biraz bakıma muhtaç oluyorsun
Eres26 [silindi] ben bugün 3 kasıma gün alayım niyetiyle gitmiştim açıkçası Hiç öyle olmadı Cumartesi tekrar gel diyo kafam karıştı Bi yandan hersey normalse vajinal denesem mi sezeryanla cocuga yazık mı ederim diye düşünüyorum Bir yandan da korkuyorum
[silindi] Eres26 çocuğa yazık edilecek bir durum değil ki. Ben mecburi sezaryen oldum niye çocuğa yazık olsun 😂
0Berfin0 Eres26 evet bence de sezeryanla hem bize hem çocuğa zor oluyor kendi derdine mi düşesin bebeğin derdine mi düşüncesi yüzünden ben de sezeryana uzağım ama nasıl bi son bizi bekliyor tabiki bilemeyiz hepimiz için en sağlıklısı olsun inşallah
Eres26 [silindi] ben sezeryan karşıtı değilim bende istiyorum Mecburi sezeryanda mecbursun zaten yapacak birsey yok Ben benimkinin herseyi normal ilerliyorken sezeryan yaparsam ona yazık mı diye düşündüm sadece
Eres26 Havin49_ ay benim doktor niye böyle ya Şey diyor kesip alırım o benim için daha kolay ama sen vajinal doğum için uygunsun sezeryana gerek yok Ama birsey olursa da hemen alırım diyor kafam allak bullak
Eres26 Daisyy000 ablan çok şanslıymış Normalden sezeryana donme ihtimali de korkutuyor beni Öyle olacağına en baştan sezeryana alinmak daha stressiz geliyor bana
[silindi] Eres26 ben de sezaryen de olsanız çocuğa yazık olacak bir durum olmadığını söylüyorum. Umarım halledersiniz doktorunuzla
Havin49_ Eres26 çakal cnm ben 40 gün popo üstüne oturmadım çok kötüydüm normal doğum yaptım Eltimin gelini geçen gittim sezeryanlı 1 aydır doğum yapmış durumu benden kat ve kat iyiydi
Eres26 papatyahanim1 evet bunları da biliyorum Ama suan kendimi sıkışmış hissediyorum 3 kasıma gün alırım niyetiyle gitmiştim tekrar çatı muayenesi falan yaptı ne oluyoruz oldum birden
Mucize-11 Eres26 kendi isteğimle yaptım özelde doktor ikiletmedi bile hemen kabul etti anesteziyi de genel istedim ama gözlerimi açtığımda o ağrı varya hele de gaz sancısı beni bitirdi boynuma kadar kitlendim şükür gazdan sonra az da olsa rahatladım ama 5 gün kendime gelemedim sizi korkutmak için demiyorum sadece olanı söylüyorum tabi herkesde aynı şey olur mı bilemem şuan 2. Hamileliğimdeyim düşündükçe korkuyorum
Yazmelegi_ Eres26 benn kendim istiyordum ama denemekte istiyordum doktorum da son ana kadar bekleyelim dedi sancim gelince de sordu sezeryan istiyorum dedim. Sonrada da mecburi sezeryana döndü zatenn. Bu doğumda da zaten sezeryan olcam