Merhabalar öncelikle burada umudunu kaybetmiş annelere umut olmak için bu postu paylaşmak istedim :)
Babada bir problem yoksa ve sizde de AMH düşüklüğü ve FSH yüksekliği varsa sacece, bu post size umut olabilir diye deneyimlerimi anlatıyorum :)
İlk gebeliğim 2 sene önce 21+5. Haftada bebeğimi kaybetmiştim sebebini hâlâ bilmiyoruz erken suyum geldi kesem yırtılmış bunla alakalı detayları diğer kullanıcı adımdan post atmıştım uzerinde durmuyorum şuan, 1 yıl sonrasında açık miyom ameliyatı oldum. 3 ay öncede her şey yolunda mı gebeliğe rahmim hazır mı diye kan testlerim ve ultrason bakıldı . Malesef amh fsh ve e2 değerlerim normal çıkmadı amh 0.19, fsh 11, e2 19 bunlar erken menapoz belirtisi ve tüp bebek yaptırman lazım vakit kaybetmeden dedi doktor. Dr tüp bebek diyince tabi 2 hafta boyunca ağladım araştırdım nasıl bu kadar düştü diye düşündüm vs . Sonra tüp bebek sürecini araştırırken sağlıklı yumurtları topladıklarını ve yumurta sağlığını geliştiren ilaçlarla anneyi desteklediklerini öğrendim. Bende sağlık çalışanıyım az çok hakim olduğum konular, ben önce kendi bedenimi iyileştirmeliyim dedim ve korunmadan ilişki yaşamadığımız için 5 ay kadar kendime süre tanıdım olmazsa doğal yollarla tüp bebek için başvurucam dedim.
Ve araştırmalarım sonucunda Solgar markanın ; folik asit (folate formu), omega3 (700mg), ubiquinol (100mg) bu takviyelerine başladım, hepside yumurta kalitesini artırmaya yönelik şeyler. Bu süreçte doğal beslendim ve yürüyüşe başladım ayrıyetten reformer pilatese gittim (bu şart değil bence yürüyüş bile yeterli ben spora başladığımda hamile kalmışım zaten sonra bıraktım riskli grupta olduğum için)
Bir tanede doğal yöntem denedim incir kürü; 10 gün boyunca her akşam 1 adet inciri suya koydum sabah onu içtim eşimede yaptım aynısından. 10 gün ara verdim sonra tekrarlamadım gebelik haberimi kürden 2 hafta sonrasında alınca :) bu da yumurtaları olgunlaştırıyormuş diye duymuştum zararı olmadığından denedim.
İlk ay uygulamaya göre yumurtlama günümü takip ettim o ay gebelik oluşmadı, ikinci ay ovulasyon testi aldım ve ordaki yumurtlama günüme göre süreci yönettim ve o ay hamile kaldım.
Şuan çok yeni 7 haftalık gebeyim kalp atışını bugün duydum ve sizinle süreci paylaşmak istedim :)
Amh 0.01 ile bile doğal yolla hamile kalan anneler gördüm ve en büyük umut bu oldu bana, sadece 1 tane sağlıklı yumurta ve doğru zamanlama önemliydi yumurtladığımız güne denk getirmek bunun içinde ovulasyon testi şart.
İnşallah bu postumun isteyen tüm annelere bir faydası olur stres en büyük düşmanımız umudumuzu kaybetmeden bilinçli bir şekilde süreci yönetmek önemli geri kalanı tevekkül :)