gunesbaby Merhaba kızlar, çift rahimli 8 haftalık gebeyim. Gittiğim hiçbi doktor sıkıntı olmadığını söyledi fakat araştırdığıma göre çoğu çift rahimli gebe PROGESTAn kullanıyomuş. Çift rahimliler🫠 Sizin nasıl geçiyor gebelik?
Seymatrkay gunesbaby Riskli gebelik uzmanına gidiyor musun? Gitmiyorsan git. Şu an haftan erken ilerleyen haftalarda her şey yolunda gider umarım.
Ada25052025 gunesbaby merhaba canım bende çift rahim ve çift rahim ağzı tanısı koyuldu. 5+3 üm geçen hafta keseyi gördük haftaya 6+1 de gideceğim doktorum baslayacak iğneye tabii benim bundan öncesinde 3 kimyasalım var o yüzden de olabilir
ssuozkan gunesbaby Ada25052025 selamlar, bende çift rahimliyim. 22+4teyiz. Bende progestanı fitil olarak kullanıyorum. İnşallah sağ salim alırız bebeklerimizi kucağımıza 🫶🏼
Ada25052025 ssuozkan böyle ilerlemiş olanları görmek bana umut oluyor🩷 sağlıkla kucagımıza alalım insallah çift rahim ağzı mı sizin de yoksa perde şeklinde mi benim 2 ayrı rahmim var
Ada25052025 ssuozkan ben henüz yatmıyorum günlük işlerime devam ediyorum kendime yormayacak kadar ofise ev işi vs bi ağrım da yok acaba biraz dinlensem mi🙈
ssuozkan Ada25052025 bicornaute uterus isterseniz googledan görsellerine bakın tek rahim girişi ama çift rahim kalp gibi. Doğuştan tek böbrekliyim anne karnındayken gelişimim tam tamamlanmamış 😬 15. Haftamda serklaj oldum ve sürekli yatırıyorum. Bence siz de biraz dinlenin ve serviks uzunluğunuzu ölçtürün ben 13. Haftadamda detaylıya girdim orda fark edildi. Şimdi 21de tekrar girdim detaylıya her şey yolunda ilerliyor 🥹🫶🏼
Ada25052025 ssuozkan cok sevindim her seyin yolunda gitmesine 🥰 benimde doktorum ilerleyen süreçte serklaj yapabiliriz dedi hata gebeliğimi öğrenmeden mnce bi yurt dışı seyahati planlamıstım doktora söyledim o zamana kalp atısını da duyarız göndeirim ben seni dedi🙈 benim direkt bir birinden bağımsız 2 rahim var 2 de rahim girişi
fatmanurbilici ssuozkan ben 12 haftalık hamileyim şu an ikili zeka testi yaptırdım bakalım ne diyecek bugün ögrendim ve canım sıkıldı açıkçası dikiş atılabilir dedi pek bi bilgim yok aslında bana anlatabilir misiniz
ssuozkan fatmanurbilici merhaba doktorum çift rahimli olduğum için önce fetal dna sonrasında 13. Haftamda perinatalog bi görsün dedi oraya gittiğimde rahim ağzı kısalığı fark edildi. Bu nedenle rahim ağzı dikişi (serklaj) önerildi. 15. Haftamda ameliyat oldum ama ağrısız acısız küçük bir operasyon. Merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim 🙏🏼
Ada25052025 fatmanurbilici farklı o zaman sizin ki küçük bi operasyonla düzeltiliyordu gebelik öncesi düşünmediniz mi
fatmanurbilici Ada25052025 bekarken evlendikten sonra yine gittim ama yeni fark edildi 6 haftalık hamileyken bi kanamam oldu onda gittiğimde bile kimse bir şey söylememişti
fatmanurbilici ssuozkan korkulacak bi durum var mı gebeliğimle ilgili veya kendimle çünkü ister istemez stres var ve benim karnım normale göre de şişmiş bundan 2 hafta önce gittiğimde ise 3 cm 2.5 gram demişti bugün ise sadece çift rahim var ve sağ tarafta olan da perde var dedi 1 hafta sonra tekrar gidicem
Aleynadiyorki Canım Ben de çift rahimliyim öncelikle bir düşüğüm oldu ilk gebeliğin düşükle sonuçlandı maalesef ikinci gebeliğinmde de ilk haftalarda kanama oldu ama diğer rahimde kanama alanı görüldü bebeğin çevresinde kanama alanı yoktu doktorum progrstan önermedi ilk 3 4 ay hareket kısıtlığım vardı şu anda da 25. haftama girdim çok şükür ki daha iyiyiz fakat kendimi yormamaya çalışıyorum çünkü yorulduğumda ağır bir hareket yaptigimda bir iş yaptigimda lekelenmem oluyor biz diğer gebelere göre daha hassasız ama bu gebeliğin illaki kötü sonuçlanacağı veya serklaj gibi işlemlerle sonuçlanacağı anlamına gelmez her birey her gebe farklı o yüzden sen iyi düşün iyi olsun çok yeni zaten sadece biraz daha hassas olmanı dikkat etmeni tavsiye ederim
ssuozkan Aleynadiyorki merhaba sizin türünüzün adı nedir? Bizde 23 olduk bu hafta. İnşallah sağ salim kavuşalım bebişlerimize 🥹🙏🏼
Aleynadiyorki ssuozkan uterus didelphys diyor doktorlar ama rahim filmim vs yok hamilelikte farkedildi inşallah sabırla bekliyoruz hayırlısıyla sağlıklı şekilde alalım kucaklarımıza ❤️
ssuozkan Aleynadiyorki ay benim de hamilelikte fark edildi. Hemde 5 yıldır hem vajinal hem normal muaynelerime düzenli gitmeme rağmen 😂
Ada25052025 Aleynadiyorki benimde böyle canım çift rahim çift rahim ağzı bekarken doktorum ultrasonla gördü olabilir dedi evlendikten sonra alttan muayene yaptıgımızda netleşmiş oldu çift rahim ve çift rahim ağzı