Tazeanne0641 Haftaya giriyorum tam olarak. Diğer gittiğimde 36+2deydi. Bu gittiğimde açıklık bakar mı yoksa nstye göre mi yol alır? Devlet Hastanesi’ne gidiyorum.
zehraulger3838 Tazeanne0641 nst ye göre yol alır genelde doktorlar sancı varsa çatı muayenesi yaparlar eğer çatı darda sezeryan dar değilde normal doğum derler benim catim çok dar bazen ilişkiye girerken bile zorlanıyorum mecbur sezeryan yapıyorum doğumlarımi 🤷🏻♀️ tabi he rinsan bir degil
Minnikkbebii Tazeanne0641 dvlet hastanelerinde genelde doğum esnasında açıklığa bakıyolar nstye göre hareket edecektir zaten dediğiniz gibi baskıyı hissediyorsanız yakındır Allah sağsalim kavuşmayı nasip etsin🥰
Havin49_ Tazeanne0641 devlet sancın yoksa eğer kadın doğum acile gitmediysen direk pol randevusu ise doğuma kadar alttan muayane olmuyor ben doğuma gitmeden hiç alttan muayane olmadım
betealt Tazeanne0641 doktor bende 37,38 kendisi kontrol etti. Sonraki haftalarda Ebeye kontrol ettirdi her nstye girdiğimde
Tazeanne0641 Bel, kasık ağrısı çok çekiyorum ama düzenli değil bide kızlar. Nefes alacak yerim kalmadı. Resmen vajina kısmında hissediyorum o kadar yakın ki artık aşağıya doğumum yakındır inşallah 🥲
Tazeanne0641 zehraulger3838 bende bu sorundan dolayı gitmiştim doktora ilk evlendiğimde çatın dar demişti. Bunu söyleyim mi sence doktora çatı kontrolü yapmaz bide doğumum başlayınca sıkıntı yaşarsam nolcak. Gebelikte değişen bişey mi çatı bilmiyorum ama
Tazeanne0641 Minnikkbebii ama saçma değil mi sizce de belkide bana sezeryan uygun görülecek ona göre tarih verecek 🥲 ben kendim istesem bakmaz mı
zehraulger3838 Tazeanne0641 çati darlığı bebeğin doğumunu baya zorluyor canım bebeğin kafası sıkışır sağlığı riske girer demişti doktor sen kontrolde şöyle doktora durumu ona göre bı yol izleyin bence
Minnikkbebii Tazeanne0641 eğer normal doğum istiyorsanız şansınızı deneyin. Ben ilk hamileliğimde 38de gittim nst ye girdim hiç bişey çıkmadı. 40.haftada gel yine aynısı çıkarsa sezeryan günü vereyim yada suni falan gibisinden konuşmuştu. Bende hem suniden hem sezeryandan korktuğum için bi dahaki komtrole gitmedim. Yani doktorların bu yaklaşımını ben doğru bulmuyorum normal doğum yapmak istiyordum. Demekki beneğin daha beklemesi gerekiyordu zamanını tamamlıyordu allah ne zaman nasip ederse o zaman gelecekti. Zordu evet nefes zor alıyordum yürüyemiyordum tüm gün yatıyordum oma rağmen bekledim 41+2 de 2 saat sancı çekip kolaylıkla kucağıma aldım. Kün fe yekün. Yani o ol der ve olur🥹 dayanacak gücünüz varsa bebekte yada kendinizde bi tuhaflık rahatsızlık hissetmiyorsanız bekleyebilirsiniz tavsiyem🥲
Tazeanne0641 Minnikkbebii işte bana saçma geliyo bazı doktorların dedikleri yaptıkları umarım benimki direk kestirip atmaz yarın ya artık bişey desin istiyorum. Ailem uzakta ona göre gelecekler boştan yere gelip onları da bekletmek istemiyorum bebek olunca daha çok ihtiyacım olacak çünkü 🥲 dediğiniz gibi Allah der ve olur orası ayrı… Allah’ım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🤲 baya da geç gelmiş sizinki maşallah kaç kilo doğdu
Tazeanne0641 Minnikkbebii şuan normal doğum istiyorum ama ilk evlendiğimde çatın dar demişti doktor başka sebepten gittim doktora. Hamilelikte değişir mi bi bilginiz var mı ?
Minnikkbebii Tazeanne0641 bende 37.haftadayım benimde ailem uzakta haber bekliyorlar bide 3.5 yaşında kızımda var baya zorluyor şimdiden ama allah veriyor kolaylığını. Devlet hastaneleri böyle şeylerde yetersiz kalıyor biraz. Baya geç geldi evet ama çok kilolu değildi 3.260 gr doğmuştu🥲
Minnikkbebii Tazeanne0641 hiç bilmiyorum çatı muahbbetini ama en iyisi siz gidince doktora bi teklif edin inşallah yolunda gider süreciniz🥰
Tazeanne0641 Minnikkbebii Allah sana da kolaylık versin canım 😘 benimki 36+2 de 3 kiloyu geçmişti işte o da korkutuyor beni
Minnikkbebii Tazeanne0641 hafta olarak önde gidiyor o zaman bencede mutlaka doktora danışın. Allah yardımcımız olsun🥲
Tazeanne0641 betealt anladığım kadarıyla doktordan doktora değişiyor diğer arkadaşları etmemişler ben şok oldum yani. Çatı darsa tehlikeye atmış oluyorlar
Bdks98_ Tazeanne0641 çatı muayenesini gereksiz buluyorlar doğum başladığında bakıyorlar çatısı dar olup esnekliği fazla olan ve normal doğum yapan bir sürü kadın var o ana göre değerlendirmek daha doğru
betealt Tazeanne0641 ben de şaşırdım. 37. Haftada çatı muayenesi sonrasında Bebek kanalda mı açıklık var mı diye bile her hafta kontrol edildi. 40 sonrası 2 günde bir kontrol etti