Kızlar bebeğim 3200 doğdu. Sonra 2700 e kadar geriledi. Sarılık oldu maalesef o süreçte. 1 hafta mama artı anne sütü gittik. Sonra doğum kilosuna döndü , 45. Gündü gözlerindeki sarılık da tamamen geçti.
Şimdi 2 aylık ve 4500 kilo. Kendi persentilinse kilosu normal değerlerde ama alt sınırda. Yine de bebeğimi kim görse çok küçük, çok zayıf , toparlayamamış, ya da yemiyor musun sen gibi şeyler söyledi bu süreçte. Yüzüne bakınca gerçekten bana da küçük gelmeye başladı. Minyon olduğu için de olabilir. Ama dayanamadım akşamları bir kere mama verme kararı aldım. Aslında anne sütü ile en az 20 gram alıyor günlük ama yine de içim rahat etmedi. Mamayı verince hem güzel yattı hem de doyduğuna çok daha emin oldum. Ama maalesef ki , mukuslu kaka yapmaya başladı. Mamayı devam ettirmeli miyim kafam karıştı. Aslında kiloyu da geçtim , böyle güzelce doysun istiyorum. Sütüm var ama onu 10 kere emziriyorsam 5 inde falan doyduğunu düşünüyorum hep. Diğer 5 inde hep emin olamıyorum.
Size sorum , aptamil kullanıyorum, mamaya devam etmeli miyim zamanla alışır mı yoksa alerjisi falan olduğu için mi mukuslu kaka yaptı?